ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 19/09/2010 Οι έγκριτοι νομικοί της χώρας παρέλειψαν το ουσιώδες

Δεν νοείται Δημοκρατικότητα ενός χώρου όταν δεν εχει μεριμνήσει τουλάχιστον στήν χώρα μας ο νομοθέτης να παραχωρεί ενα δίαυλο (συχνότητα) σε κάθε Νομό της χώρας στούς Ο.Τ.Α. Στήν ψηφιακή ραδιοφωνία ο νομοθέτης πρέπει να σεβαστεί το Σύνταγμα πλήν των ευρωπαικών οδηγιών, και σε κάθε νομό να παραχωρήσει μια συχνότητα για χρήση αποκλειστικά απο τους Ο.Τ.Α. Μια τέτοια διάταξη νόμου που πληρεί το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στήν ενημέρωση,(τοπική ενημέρωση) ουδέποτε υπήρξε στήν χώρα μας. Υπ'όψιν του Νομοθέτη για την ψηφιακή Ραδιοτηλεόραση.

Γιάννης Κουρδομένος.

ΥΣ: Βάση των όσων ισχύουν οι Ο.Τ.Α μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις Ραδιοτηλεόρασης, όμως λόγω του περιορισμένου αριθμού συχνοτήτων δεν υπάρχει δυνατότητα το σύνολο των Ο.Τ.Α να ιδρύσουν Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όταν κρατικά και ιδιώτες καταλαμβάνουν το σύνολο των συχνοτήτων. Στήν ψηφιακή Ραδιοτηλεόραση πρέπει ο Νομοθέτης να δημιουργήσει την βάση ώστε οι Ο.Τ.Α κάθε Νομού να έχουν έναν ανεξάρτητο δίαυλο πρός χρήση Ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Καλύτερα είναι να υπάρχουν νόμιμα ''δεσμευμένοι'' σε καθεστώς απελευθέρωσης υπέρ των Ο.Τ.Α και χιλιάδων πολιτών κάθε Νομού, απο το να είναι έρμαιο είτε παρανόμων είτε των ολίγων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 19/09/2010 Οι έγκριτοι νομικοί της χώρας παρέλειψαν το ουσιώδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">