ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Παπανδρέου «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα παρά τις διορθώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος»

Ανέβασε τους τόνους κατά της ΝΔ, στο πεδίο της αντιπαράθεσης για την οικονομία, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το πρωί, τόνισε ότι «ο λαός πληρώνει τα εγκλήματα της ΝΔ», η οποία ακόμη και τώρα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να συνεχίσει το «παιχνίδι της κουτοπονηριάς», κοροϊδεύοντας τους εταίρους της χώρας. Η Eurostat ακόμη ανακαλύπτει τα ψέματα της ΝΔ, σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι παρά τις διορθώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος της χώρας και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε με την πολιτική της, η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο νεοεκλεγείς γραμματέας της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.

Ο κ. Εξαρχος υπογράμμισε, ότι ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, οι πολίτες με πολύ μεγάλη σαφήνεια και ορισμένες φορές με θυμό, διατυπώνουν το αίτημα για ριζοσπαστικές αλλαγές σε κράτος, οικονομία και παραγωγικό σύστημα, το αίτημα για σκληρή απόδοση ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι για αυτά αγωνίζεται ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση, «έχοντας απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών».

Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ βρίσκεται σε βαθιά κρίση ταυτότητας και φυσιογνωμίας και ότι αντίθετα, η κυβερνώσα παράταξη, χωρίς να εφησυχάζει, πρέπει να συνεχίσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ακόμη, ο κ. Εξαρχος ανέφερε, ότι παράλληλα με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος χρειάζεται να μειωθεί και το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης που υπάρχει και πρόσθεσε ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Ο κ. Εξαρχος είπε ότι «μπορούμε να κερδίσουμε πολλά ημίχρονα και αγώνες αν η ομάδα παίζει για τη νίκη, ομαδικά, και ο ένας καλύπτει τον άλλο». Σημείωσε, παράλληλα, ότι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι βουλευτές θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Οσον αφορά την εκλογή του, ο κ. Εξαρχος είπε, ότι η ΚΟ έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις σε θέματα αρχών και είπε χαρακτηριστικά, αφενός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι λόχος και αφετέρου ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται λοχίας. Ακόμη, εξήρε τη σημασία του διαλόγου και υποστήριξε ότι οι βουλευτές πρέπει να βρίσκονται δυναμικά στην κοινωνία.

Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να υπάρχουν συσκέψεις των υπουργών με τους βουλευτές κάθε περιφέρειας για τα τοπικά προβλήματα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Παπανδρέου «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα παρά τις διορθώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">