ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ειδικό Δικαστήριο για τρεις υπουργούς Το ΠΑΣΟΚ προτείνει παραπομπή Δούκα- Μπασιάκου- Κοντού

Την παραπομπή τριών πρώην γαλάζιων υπουργών στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως κρατούν αποστάσεις για το εάν θα τηρήσουν ίδια στάση και για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολίζονται να συμπεριλάβουν στο πόρισμά τους την παραπομπή των Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκου και Αλ. Κοντού, με το επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές των εκτάσεων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν χθες ότι ποινικές ευθύνες έχουν βρει συνολικά και για τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ., αλλά ιδιαίτερα για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», ενώ διαβεβαίωναν ότι έχει βρεθεί και η νομική κάλυψη ώστε να μην υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων.

Πάντως στην άτυπη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής που έγινε χθες, στην οποία μετείχαν εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ (έχει αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία ενώ απουσίαζε για προσωπικούς λόγους και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος), φάνηκε ότι θα έχουμε τη σύνταξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων τα οποία θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης έδειξε να στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της παραγραφής και έσπευσε να διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προτείνει την παραπομπή όσων έχουν υπογράψει τις ανταλλαγές, ενώ στην περίπτωση της παραγραφής δεν θα προτείνει κανέναν. Αντίθετα εξαίρεσε τον κ. Γ. Βουλγαράκη, ενώ ερωτηματικά άφησε για τον κ. Θ. Ρουσόπουλο.

Ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την ποινική ευθύνη όσων πρώην υπουργών υπέγραψαν τις ανταλλαγές, θέλοντας έτσι να δείξει ότι στο πόρισμά του θα ζητεί την παραπομπή τους. Στον αντίποδα, στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επέμειναν χθες ότι δεν υπήρξε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο από τις αποφάσεις των πρώην υπουργών της Ν.Δ. και τόνιζαν ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να παραπεμφθούν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι πρώην υφυπουργοί Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ online
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ειδικό Δικαστήριο για τρεις υπουργούς Το ΠΑΣΟΚ προτείνει παραπομπή Δούκα- Μπασιάκου- Κοντού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">