ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» μιλά ο Π. Δούκας

Για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» μιλά ο Π. Δούκας σε επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της εξεταστικής για τα ομόλογα κ. Χ. Πρωτόπαπα υποστηρίζοντας την μη δυνατότητα της Βουλής να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ο κ. Δούκας σε μια επιστολή υψηλών τόνων αναφέρει «Στη μανία σας να με συκοφαντήσετε έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και φυσικά είσαστε προσωπικά υπόλογος» και συνεχίζει «το άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος προστάζει πως «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη, ανάκριση, προανάκριση, ή προκαταρκτική εξέταση κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής Περιόδου που ξεκινά μετά την τέλεση του αδικήματος», πως θα προτείνετε σύσταση «Προανακριτικής», ενώ αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος; Θεωρείτε πως δεν σας αφορά η προστασία του Συντάγματος;»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

1. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι θα συντάξει ‘Πόρισμα’ και ο κ. Τσούκαλης ως εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων, αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έχει τέτοια εξουσιοδότηση; Έχει συζητήσει με τους ‘Ανεξάρτητους’ και έλαβε επίσημη εντολή να τους εκπροσωπήσει; Έχετε τέτοια εντολή στα χέρια σας; Απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση!

2. Δεδομένου ότι το άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος προστάζει πως «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη, ανάκριση, προανάκριση, ή προκαταρκτική εξέταση κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής Περιόδου που ξεκινά μετά την τέλεση του αδικήματος», πως θα προτείνετε σύσταση ‘Προανακριτικής’, ενώ αυτό είναι κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος; Θεωρείτε πως δεν σας αφορά η προστασία του Συντάγματος;

3. Ζητώ να αναφέρετε στο Πόρισμά σας ότι από τις έρευνες των αρμοδίων Εισαγγελέων εδώ και 3½ χρόνια, δεν προέκυψε καμία ανάμιξη και ευθύνη πολιτικού προσώπου του Υπουργείου Οικονομικών». Αγνοείτε πως αν είχε προκύψει οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικού προσώπου, έστω και με απλή αναφορά εμπλοκής του, ο σχετικός φάκελος θα είχε διαβιβασθεί ‘αμελλητί’ στη Βουλή, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις;

4. Παρακαλώ, στο πόρισμά σας, να συμπεριλάβετε όλες τις απαντήσεις που σας έδωσα στην Κατάθεσή μου, καθώς και με την Επιστολή μου της 25ης Νοεμβρ. 2010, αναλυτικά και κατά θέμα και να μην παραπέμπετε τους κκ. Βουλευτές της Ολομέλειας γενικώς και αορίστως στις αμέτρητες σελίδες των πρακτικών με όλες τις καταθέσεις.

5. Τέλος, παρακαλώ να συμπεριλάβετε στο Πόρισμά σας αυτούσια την σημερινή απάντηση του κ. Περάτη που διαψεύδει κατηγορηματικά την άθλια θέση σας, ότι δήθεν εγώ εγνώριζα και ενέκρινα προσωπικά τις επενδυτικές επιλογές του ΜΤΠΥ. Αν υπήρχε οποιαδήποτε παρανομία θα εδιώκετο ο Πρόεδρός του και η Άλφα Μπάνκ που εξέδωσε το συγκεκριμένο ομόλογο. Στη μανία σας να με συκοφαντήσετε έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και φυσικά είσαστε προσωπικά υπόλογος.

Πέτρος Γ. Δούκας
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» μιλά ο Π. Δούκας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">