ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκης Θεοδωράκης - Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΒΙΝΤΕΟ









Στα λόγια διαχρονικά ως λαός έχουμε τα ηνία. Στα έργα μέχρι σήμερα δεν εχω διαπιστώσει οτι υπάρχει έστω ένας τεκμηριωμένα άξιος να εφαρμόσει μια δίκαια κοινωνική πολιτική χωρίς κομματόσκυλα, ρουσφέτια, δοσοληψίες, χρηματισμούς, διαπλοκή, και υπονομεύσεις.(Απλά κοινωνική δικαιοσύνη, οχι κομματική, οχι κρατική, απέτυχαν. Το ανεκπλήρωτο όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που κάνει χρήση σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης, δεν μας είπε τίποτα καινούργιο.)(Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει: Πλαίσιο ισονομίας, ισοπολιτείας,ισότιμης δίκαιας μεταχείρησης χωρίς κομματικά κριτήρια, και εφαρμογή πολιτικών στήριξης των πολιτών. Δημιουργία πολιτικών απο εκπροσώπους του λαού πρός τον λαό, όχι τους ψηφοφόρους, όχι τους υποστηρικτές, οχι τους χρηματοδότες. Και γράφω τη σημασία διότι πολλοί ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη.)
''Εχω ακούσει και εχω διαβάσει αναρίθμητες ηλιθιότητες πέρα απο κάθε λογική.''
Εάν μπορείς Μίκη δημιούργησε νομικά ενα Κίνημα, και πέρνα τη σκυτάλη στο 40% των πολιτών που θα φροντίσουν να στείλουν εκει που χρειάζεται τους πολιτικάντηδες του χθές και σήμερα.(Στο σπίτι τους να παρακολουθούν πως εφαρμόζεται η κοινωνική δικαιοσύνη, εάν οι ίδιοι ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να αλλάξουν νοοτροπία και εσωτερική πολιτική έναντι των πολιτών.)

''Όταν αποδεδειγμένα ο πολίτης 33 χρόνια αίτηται απο τους εκάστοτε εκλεγμένους και με σειρά προτάσεων, πως μπορεί να υπάρξει και στα ερτζιανά κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός στο Σύνταγμα και νομιμότητα, και κάποιοι κύριοι ''χρηματίζονται'' περίοδος 2005, και αποδεικνύουν οτι είναι λιγότεροι των θέσεων υπηρέτησης του πολίτη, είναι βέβαιο ότι αυτός που έκανε τις προτάσεις σε αυτούς, που γνωρίζεται ποιοί είναι, πράγματι μπορεί να εφαρμόσει κοινωνική δικαιοσύνη. Διότι αυτοί απέδειξαν οτι δεν μπορούν να την εφαρμόσουν, δεν έχουν ανάλογες γνώσεις, η δεν θέλουν, άρα δεν υπηρετούν τον πολίτη.''

'' Θεμιστοκλής - Πάταξον Μεν Άκουσον Δε......  Ούτε Αυτό Είναι Ικανοί Να Πράξουν. Εννοώ οτι μέχρι σήμερα αποδεδειγμένα 33 χρόνια με διώκουν, μου κατάσχουν, με δικάζουν, με κατηγορούν, χωρίς να εχω αφαιρέσει ούτε ενα ευρώ απο το Δημόσιο το αντίθετο. Δεν έπρεπε οι εκλεγμένοι ''γαιδαροι'' που ψηφίζετε τουλάχιστον να ακούσουν, να διαβάσουν, να εφαρμόσουν έστω μια πρόταση;'' Ποιόν εκπροσωπούσαν η εκπροσωπούν; Το δημιούργημα Ν.Αττικής, Διχοτόμηση, άνιση κατανομή εν αρχή το 1989 βεβαιώσεων τοπικών Μ.Μ.Ε απο το ''Υπουργείο Προεδρίας'', ''Νομαρχιακές  Άδειες'' κ.α δεν φέρουν την αρχική σφραγίδα κάποιων που γνώριζαν καλά τα ισχύοντα πρίν απο αυτούς χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για αυτούς;Οι αυτοί δεν ήταν ο κυρίαρχος λαός; Δεν ήταν Έλληνες πολίτες που έπρεπε το κράτος, η επίσημη πολιτεία να επιδείξει ενδιαφέρων φτιάχνοντας το πλαίσιο ένταξης αυτών δικαιωματικά μετά των αιτήσεων τους ως Πρωτεργάτες του χώρου και του χρόνου; Βέβαια βάση πάντα της ιστορίας  αποδεικνύεται εκ των υστέρων και αυτών που ετεροχρονισμένα γνωρίζεται οτι ολοι ακολουθούσαν την ίδια πανομοιότυπη διαδικασία. Οι γνωστοί μας, οι χρηματοδότες μας, οι υποστηρικτές μας εκδότες, κ.α. Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι σας, οι πρωτεργάτες του χώρου και οι δημότες με εντοπιότητα στη Νότια Αθήνα δεν έπρεπε να λάβουν τίποτα; Δεν είναι η διαδικασία της κοινής λογικής, είναι η απόδειξη παντελούς ύπαρξης κοινωνικής πολιτικής, και σχεδιασμού σε βάση ισίτιμης, ισόνομης κατανομής. (Ενδεικτικό παράδειγμα πολιτικής παρανομίας, η περίπτωση Πέτρου Κωστόπουλου ο οποίος λειτουργούσε με τις ευλογίες πολιτικών στούς 88 mhz, συχνότητα η οποία βάση νόμου σε ισχύ την περίοδο της δεκαετίας του 90 αποτελούσε μία εκ των 6 συχνοτήτων που νομικά έπρεπε να χορηγηθούν σε τοπικά μέσα σε δήμους και φορείς των Αθηνών. Ουδέποτε ακούσαμε το απειροελάχιστο για την περίπτωση Λαλιώτης και μη εφαρμογή νόμου σε ισχύ και απο τα δυο κόμματα εξουσίας και προνομίων, οχι εκπροσώπησης πολιτών. Διότι είχαμε καταθέσει για συγκεκριμένη συχνότητα που παράνομα καταλάμβανε ο προαναφερόμενος και χωρίς η πολιτεία και οι εκπρόσωποι να παρέχουν βεβαιώσεις λειτουργίας.), Ήταν και είναι άλλη η νοοτροπία κάποιου που σηκώνει πρώτος τη σημαία των ιδιωτικών και οχι πειρατικών σε ένα χώρο.Υπήρχαν πολλοί τρόποι προσφυγής εκείνη τη περίοδο ώστε να γίνει σκάνδαλο για τις πολιτικές των κομμάτων, κάτι που δεν έκανα.

''Βέβαια οι ημιμαθείς πολίτες και με ελλειπή γνώση δεν μπορούν να αντιληφθούν διότι στις τηλεοράσεις καθημερινά βλέπουν απο τα διαπλεκόμενα, τους εκλεγμένους που ψήφισαν και θεωρούν δεδομένη την επιτυχία τους. Ουσιαστικά συνολικά έχουν αποτύχει και σε επίπεδο κομμάτων, και μεμονωμένα ώς πλαισιωτές δακτυλοδεικτούμενοι εν συνεχεία.Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν αρκετοί/ες οι λεγώμενοι ανεξάρτητοι οι οποίοι/ες ανήκουν σήμερα στο 40% πολιτών που δεν εκπροσωπούνται απο καμία παράταξη στη χώρα μας, είναι οτι το αύριο τους ανήκει εάν έγκαιρα μπορέσουν να κινητοποιηθούν σε συλλογικό επίπεδο, η και ως ανεξάρτητες μονάδες που απο κοινού θα δημιουργήσουν το πλαίσιο  της εκπροσώπησης που επιθυμούν, καθώς και πλαισίωσης.'' ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

''Τέλος ο Θεοδωράκης κινείτε σε επίπεδο ιδεών σε μια εποχή που χρειάζεται κίνηση. Είναι βέβαιο οτι σύντομα όπως είχα γράψει παλιότερα η Ελλάδα θα γεμίσει κόμματα, και κινήματα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί το γνωρίζουμε. Ουσιαστικά για να υπάρξει έστω ιχνος αλλαγών πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την απεμπλοκή των επαγγελματιών της πολιτικής και των ''επωνύμων'' της showbiz διότι έχετε κάνει την πολιτική τσίρκο, και την είσοδο των ιδίων σε θέσεις κοινής διαμόρφωσης, και βάση εμπειριών σωστής εκπροσώπησης, και σε καμία περίπτωση επανάληψη η μιμιτισμός αυτών που σας απέστρεψαν της πολιτικής.''

Ο Πρωτεργάτης των FM, ο ανεξάρτητος πολίτης που υπονόμευσαν πολιτικοί,κομματόσκυλα, και διορισμένοι πολιτικών.

Γιάννης Κουρδομένος

  • κοινωνική δικαιοσύνη
  • Δύο μεγάλα πνεύματα του περασμένου αιώνα, ο οικονομολόγος F. Α. Hayek (1899-1991) και ο John Rawls (1921-2002) υιοθέτησαν δύο διαφορετικές απόψεις για την ιδέα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Λίγοι είναι όμως εκείνοι που χρησιμοποιούν την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του Rawls. Τις περισσότερες φορές ο όρος χρησιμοποιείται ως ηχηρότερο συνώνυμο της ισότητας ή ωσάν να αναφερόταν ο όρος «κοινωνική» σε κάποιο ιδιαίτερο «είδος» δικαιοσύνης.
  • Και οι δύο χρήσεις του όρου είναι πλανερές. H δικαιοσύνη ξεκινάει από τη βασική αρχή της ισότητας, η οποία όμως αφορά την εφαρμογή κανόνων στις ανθρώπινες δραστηριότητες, όχι τα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων. Από την άλλη μεριά, όταν μιλάμε για δικαιοσύνη με επιθετικό προσδιορισμό, εννοούμε κάτι άλλο από την καθεαυτό δικαιοσύνη. Αναφερόμαστε συνήθως σε μια κατάσταση ή ένα γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία της δικαιοσύνης στα ανθρώπινα πράγματα σύμφωνα με ένα κοινό αλλά ασαφές αίσθημα δικαίου που έχουμε. Ετσι έχουμε τη θεία δικαιοσύνη ή την ιστορική δικαιοσύνη, η οποία έχει αντικαταστήσει την πρώτη στην κοσμική μας εποχή.
  • Οσον αφορά την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, το νόημά της σχετίζεται περισσότερο με κάποια ιδέα κοινωνικής αρμονίας ή μιας κοινωνίας στην οποία εξασφαλίζονται όροι αμοιβαιότητας και ισότητας.
  • Σε όσα θεωρητικά κείμενα γίνεται αναφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη συνδέεται η έννοια με ένα ιδανικό ισότητας που λειτουργεί ως «κοινωνική προστακτική», ένα δέον σε μια δίκαιη κοινωνία.
  • Την ίδια αντίληψη για την κοινωνική δικαιοσύνη φαίνεται να έχουν και στη χώρα μας οι συνήθεις χρήστες του όρου - πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι διαμορφωτές κοινής γνώμης. Με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα η επίκληση στην κοινωνική δικαιοσύνη έχει μια πολιτική αμεσότητα που δεν έχουν τα θεωρητικά κείμενα των προαναφερθέντων φιλοσόφων. Στον τόπο μας η ιδέα της κοινωνικής δικαιοσύνης ταυτίζεται πρακτικά με την ανάγκη που προβάλλεται κατά καιρούς για κυβερνητική παρέμβαση υπέρ κάποιας κοινωνικής ομάδας που θεωρείται «ειδικά» αδικημένη. Συνηθέστατα, και ασφαλώς όχι συμπτωματικά, οι «ριγμένες» ομάδες είναι αριθμητικά και οργανωτικά ισχυρότατες.

  • Αυτή υποτίθεται είναι η άποψη των ειδικών: Σε αυτό το σημείο καλείτε ο αναγνώστης να βγάλει συμπεράσματα για το εάν ο ανεξάρτητος πρωτεργάτης των fm ανήκει σε κάποια ομάδα, και δεύτερον σε ποιά ομάδα ανήκω που είναι αριθμητικά και οργανωτικά ισχυρότατη.
  • Μέχρι σήμερα και για αυτό συνολικά όλοι και όλες είναι κατάπτυστοι, διότι αυτοί τυνχάνουν συλλογικής εκπροσώπησης συνδικαλιστών, και δεν έχουν πεί μέχρι σήμερα, τι έχει συμβεί γνωρίζοντας  περιπτώσεις που δεν ισχύει κάτι ανάλογο.
  • Επίσης ανάλογη είναι η αποψή μου και για τους εκλεγμένους οι οποίοι έμαθαν να λειτουργούν σε αυτό το πλαίσιο ομάδων και συνδικαλιστών, πιέσεων, απεργιών, και διευθετήσεων.Πρώτα ο πολίτης κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το παραπλανητικό σύνθημα πάει περίπατο. Λογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνουν χρήση του διαχρονικού, πρώτα οι ομάδες που δεκαετίες συνολικά λαμβάνουν, ο πολίτης πληρώνει 33 χρόνια και δεν εχει λάβει τίποτα.
  • Τα συμπεράσματα είναι δεδομένα μετά απο 33 χρόνια διώξεων, κατασχέσεων, κατηγοριών, δικαστηρίων, χωρίς η πολιτεία να παρέχει τίποτα. Ποιά Κοινωνική Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαιου.Πρώτα ο πολίτης κ.α ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκης Θεοδωράκης - Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">