Μέχρι σήμερα τουλάχιστον εγώ το αντίθετο εχω βιώσει, και διαπιστώσει.
Γλυφάδα Κυριακή 13/3/2011
Tου Γιάννη Κουρδομένου
Από μηδενική βάση ο ανασχηματισμός για λόγους εντυπώσεων και καθησυχασμό του λαικού αισθήματος περι πεδίου αλλαγών και ανάκαμψης, η διάθεση πραγματικής διαφοροποίησης με αρμοδίους επεύθυνους στο να σχεδιάσουν και δια της εφαρμογής και συνδρομής να υπάρξουν πολιτικές ανάκαμψης;
Είναι συγκεκριμένο το ερώτημα σε μια Χώρα που συνολικά οι πολίτες εχουν μάθει, η τους εχουν μάθει, να βλέπουν περιορισμένα, και να λειτουργούν περιορισμένα. (Ίσον με παρωπίδες)
Το δεδομένο ανασχηματισμού απο μηδενική βάση πρέπει να καλύψει ουσιαστικά το κενό που πράγματι υπάρχει με τις λανθάνουσες νοοτροπίες αρμοδίων, που βάση της πραγματικότητας αδυνατούν να αποδώσουν, και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ο βασικότερος είναι η γενική λάθος νοοτροπία του συνόλου των πολιτών,(ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΌΝΩΝ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) μιας Ελληνικής πραγματικότητας δέσμιας σε αντιλήψεις και πρακτικές που υποβαθμίζουν και υπονομεύουν οδούς μετεξέλιξης και γενικής ευημερίας. (Εχω πολλές μελέτες που καλύτερα να μένουν στο συρτάρι.)
Για το παρόν φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη οι Πολίτες, και η απόλυτα λαθεμένη αντίληψη και νοοτροπία που τους εχουν περάσει, έχουν εμπεδώσει, και αποδεχθεί.
Το θέμα δεν είναι οι Υπουργοί και εκτός ΠΑΣΟΚ που αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει ενός ριζικού ανασχηματισμού που έχει κλειδώσει για αμέσως μετά την 25η Μαρτίου εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις και αποφευχθούν τελικά οι πρόωρες εκλογές.
Το θέμα ουσίας είναι η Αλλαγή της νοοτροπίας αυτών που πλαισιώνουν άσχετα εαν πρόκειται για εν ενεργεία πολιτικούς απο το όποιο Κόμμα η δια μέσω μετατάξεων κ.α.
Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση του πρωθυπουργού για αντικατάσταση του τσάρου της οικονομίας, με τον νυν υπουργό Ανάπτυξης, Χρυσοχοΐδη να αποτελεί το φαβορί για να διαδεχθεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μετατεθεί σε άλλο υπουργείο.
Ο υπουργός χρεώνεται ήδη τη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο και την αναθεώρησή του, το μίγμα και τον προσανατολισμό της πολιτικής, την εντύπωση ότι η τρόικα είναι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως την αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, που οδήγησε κατά καιρούς στη λήψη οριζόντιων μέτρων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζεται η συγκρότηση υπερυπουργείου Οικονομίας με τρεις υπουργούς Ανάπτυξης, ενώ ως φαβορί για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Ο Πρωθυπουργός ψάχνει για νέους υπουργούς και στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο επιθυμώντας να δώσει στοιχεία ανάκαμψης και την εντύπωση διεύρυνσης της επιρροής του κόμματός του, ενώ αποτελεί μειονέκτημα η σχεδόν βέβαιη αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο διορισμό μη πολιτικών προσώπων σε κυβερνητικές θέσεις.
Ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει διάφορα διλήμματα. Το πρώτο είναι εάν θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο, το δεύτερο είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τον υπουργείο επικρατείας, το τρίτο είναι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και το τέταρτο αφορά στους βουλευτές που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός για να αναλάβουν υπουργικές θέσεις.
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο νέος ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί από μηδενική βάση και ότι κανείς υπουργός δεν θεωρείται αναντικατάστατος, εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος διαχειρίζεται με επιτυχία ένα υπουργείο που είναι κρίσιμο για την επιτυχία των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης.
Ενα κορυφαίο σημαντικό θέμα που δεν ανακινείται, είναι το σύνολο των υφισταμένων πλαισιωτών σε καίριες θέσεις, και η συνολική δομή και λειτουργία ενός συστήματος αγκυλώσεων που δεν υπάρχει διάθεση πεδίου αλλαγών, και γνωρίζουμε ότι η όποια ανάκαμψη είναι αποτέλεσμα συνολικής λειτουργίας, σε καμία περίπτωση μόνο των Κυβερνητικών χειρισμών και των αρμόδιων Υπουργών.
- Καθημερινά δοκιμάζονται οι πολίτες και υπάρχουν οι αποδείξεις για όσα γράφονται.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου