ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύπρος: Συλλήψεις απο την ''Αστυνομία'' των κατεχόμενων


Η «αστυνομία» της διοίκησης των κατεχόμενων συνέλαβε την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα γιο του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα και Αρτούρ Ζασάστα, τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, τον Κύπριο πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο και τον πατέρα Σάββα ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς και μία υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συνελήφθη, επίσης ο Λοϊζος Αυξεντίου, μέλος της Κίνησης Προσφύγων (που είχε υποβάλει προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η οποία οδήγησε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου αναφέρεται η ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου).

Οι άντρες κρατούνται σε άγνωστο χώρο και οι γυναίκες μεταφέρθηκαν σε χώρο κράτησης στην Αμμόχωστο.

Ως παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος καταδικάζει τη σύλληψη η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αυτή η παράνομη ενέργεια, η οποία δείχνει τι σημαίνει κατοχή, υποσκάπτει και δυναμιτίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύπρος: Συλλήψεις απο την ''Αστυνομία'' των κατεχόμενων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">