Tην παραίτησή της ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Υεμένης Χούντα αλ-Μπάαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής εναντίον διαδηλωτών την Παρασκευή στη Σανάα, όπου 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 126 τραυματίσθηκαν.
Η υπουργός εξήγησε ότι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο, το κόμμα του προέδρου ʼλι Αμπντάλα Σάλεχ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «άγρια σφαγή» των διαδηλωτών στην Πλατεία του Πανεπιστημίου στη Σαναά.
Την ίδια απόφαση έλαβε και ο υφυπουργός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ʼλι Ταϊσίρ. Προχθές το βράδυ, ο υπουργός Τουρισμού Ναμπίλ αλ-Φακίχ ανακοίνωσε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την άδικη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου