ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.Σαμαράς: Δεν αρκούν οι χθεσινές αποφάσεις

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν χθες στις Βρυξέλλες συνιστούν ανακούφιση ως προς τη διαχείριση του χρέους, χωρίς ωστόσο να μειώνουν το σημερινό απόλυτο μέγεθός του, υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. και μείωση επιτοκίου, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το πρώτο είχε ήδη δοθεί στη χώρα από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο είχε προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν και άλλων αξιωματούχων.

«Η Νέα Δημοκρατία προώθησε και τα δύο συστηματικά, εδώ και καιρό, σε επαφές της με ευρωπαίους αξιωματούχους», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση, σημειώνει.

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για τη δέσμευση της κυβέρνησης «να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει».

Ο κ. Σαμαράς διερωτάται πότε έχει «ανακοινώσει» η κυβέρνηση τέτοιο πρόγραμμα. «Μήπως πρόκειται για την ανακοίνωση της τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, που... κατήγγειλε η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της επομένης; Μήπως πρόκειται για τη συζήτηση περί πώλησης ακίνητης περιουσίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νόμο να την... απαγορεύει;», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Ως προς την οικονομική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. «Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου», σημειώνει.

«Ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους, αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.Σαμαράς: Δεν αρκούν οι χθεσινές αποφάσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">