ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οργή Τσοχατζόπουλου για το ΠΑΣΟΚ

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου στην πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να καταθέσει πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής μόνο για το πρόσωπό του αναφορικά με την υπόθεση για τα γερμανικά υποβρύχια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ατόπημα, που αποκαλύπτει τη βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο. Μιλά ακόμη για περίεργη σύμπνοια με τη ΝΔ και επιλεκτική στοχοποίησή του με πολιτικές σκοπιμότητες.

Tη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα ζητήσουν τη σύσταση επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal, μόνο επί υπουργίας του κ. Τζοχατζόπουλου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος διευκρίνισε πως οι τυχόν ευθύνες των υπουργών που διαδέχθηκαν τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλαδή, των κ.κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη και για τους οποίους η εισαγγελική παραγγελία ζητεί έρευνα, επειδή συνέχισαν την αρχική σύμβαση χωρίς τροποποιήσεις, θα διερευνηθούν από την ειδική διαρκή επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, η οποία είναι εξοπλισμένη με τις έκτακτες αρμοδιότητες -οιονεί ανακριτικές- που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην υπουργού:

«Το ατόπημα στο οποίο οδηγούν κάποιοι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν τους τιμά. Με την περίεργη διαδικασία που επιλέγουν αποκαλύπτουν, και στην περίπτωση αυτή, τη βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο.

Λυπάμαι διότι αντί να ακολουθήσουν το δρόμο ανάδειξης όλης της αλήθειας, που την απαιτεί και το λαϊκό αίσθημα και η Δικαιοσύνη, οδηγούν -σε περίεργη σύμπνοια με τη Ν.Δ.- την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοφανή μεθόδευση, επιδιώκοντας, μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης μου, μια βολική «αλήθεια» για ορατές πλέον πολιτικές σκοπιμότητες.

Τόσο επί της ουσίας, όσο και για τα περί «μαύρου χρήματος» χτύπησαν λάθος πόρτα. Είμαι έτοιμος μέσα από την όποια κοινοβουλευτική διαδικασία να συμβάλλω ενεργά για την ανάδειξη όλης της αλήθειας. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε η υπόθεση των υποβρυχίων από την Γερμανική και την Ελληνική Δικαιοσύνη η θέση μου ήταν: Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια παντού, ώστε ο λαός μας να μάθει όλη την αλήθεια.

Έτσι θα δοθούν αποστομωτικές απαντήσεις και απέναντι στις επιθέσεις λάσπης και ψεύδους, αλλά και στο κατασκευασμένο κλίμα από μεμονωμένα «βαποράκια» της ενημέρωσης.

Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ και την προσωπική πορεία και προσφορά μου, αλλά και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλώνω για μία ακόμη φορά υπερήφανος για τη σύμβαση συμπαραγωγής των νέων υποβρυχίων και τη μεταφορά της τεχνολογίας τους στην Ελλάδα, που διασφαλίζουν για τo Πολεμικό Ναυτικό το στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο».
  • Διαβάζεται μόνο τα κόκκινα γράμματα και ειδικά στο σημείο κλειδί : Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια παντού, ώστε ο λαός μας να μάθει όλη την αλήθεια, άρα απειλή διότι οι κλέφτες είναι πολλοί και πολλά δεν πρέπει να βγούν στην επιφάνεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οργή Τσοχατζόπουλου για το ΠΑΣΟΚ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">