ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο πανευρωπαϊκό ραντεβού 70 - 100.000


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο πανευρωπαϊκό ραντεβού των αγανακτισμένων πολιτών με τη συγκέντρωση της Αθήνας στο Σύνταγμα να ξεπερνάει σε όγκο και παλμό ανάλογες κινητοποιήσεις, ακόμα και προεκλογικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος.
Bέβαια απουσίαζαν όλοι οι αργόμισθοι και διορισμένοι βολεμένοι των βολευτών οι οποίοι δεν εχουν κανένα απολύτως λόγο να είναι Αγανακτισμένοι. (Ειναι οπαδοί του συστήματος.)    

Με κύριο σύνθημα «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια» και πλήρη απουσία κομματικών διαχωρισμών παρά κάποιες απόπειρες που έπεσαν στο κενό δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές (σχεδόν 70.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ..ΑΣ.) εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα λιτότητας, την ανεργία και την ακολουθούμενη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, όπου λίγο μετά τις 6.30 άνοιξαν σταδιακά οι γύρω δρόμοι, ενώ στην πλατεία παραμένουν οι κατασκηνωτές.

Μουσική από κρουστά, διακοπτόμενη από συνθήματα ενάντια στα κόμματα και τους πολιτικούς, ηχούσε σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι αγανακτισμένοι και στη Θεσσαλονίκη παρά τη βροχόπτωση, με τον αριθμό των διαδηλωτών να ξεπερνά τους 10.000.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν και σε ευρωπαϊκές πόλεις, στο Παρίσι στην πλατεία της Βαστίλης, στο Μιλάνο στην Πιάτσα Ντουόμο, στην Βαρκελώνη στην Πλάθα Καταλούνια, στη Λισαβόνα στις πλατείες Ρόσιο και Τσιάδο, ακόμα και στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Το πανευρωπαϊκό ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Γλυφάδα web
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο πανευρωπαϊκό ραντεβού 70 - 100.000 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">