ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Σγουρός: Η δική μας πρόθεση είναι να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε.

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απαντώντας στο Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ σχετικά με το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα Άνω Λιόσια, δηλώνει τα εξής:

Η λογική «άσ’ το να λειτουργεί κι ας είναι παράνομο», επειδή λειτουργεί έτσι πολλά χρόνια, νομίζω ότι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.

Η δική μας πρόθεση και επιδίωξη είναι να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε. Όσοι δημιούργησαν προβλήματα δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την αποφυγή διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και, κυρίως, της δημιουργίας εντυπώσεων ξεκαθαρίζω πώς:

■Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σφράγιση του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στα Άνω Λιόσια, αλλά μέρους των εσωτερικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν εδώ και χρόνια χωρίς άδεια (πρατήριο υγρών καυσίμων με υπαίθριο πλυντήριο, λιπαντήριο οχημάτων και συνεργείο επισκευής οχημάτων).

■Δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο από τις υπηρεσίες της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής στη συγκεκριμένη περίπτωση.

■Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής μετά από καταγγελία διενήργησε αυτοψία στις 23.06.2010 στις ανωτέρω εγκαταστάσεις, κατά την οποία διαπιστώθηκε πώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Ως εκ τούτου κάλεσε την ΕΘΕΛ Α.Ε. να υποβάλει τις απόψεις της και τα σχετικά δικαιολογητικά για την αδειοδότηση των δραστηριοτήτων.

■Η ΕΘΕΛ Α.Ε. δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα να εκδοθούν αποφάσεις του τότε Νομάρχη Δυτικής Αττικής για τη σφράγιση των εν λόγω εγκαταστάσεων. Η ΕΘΕΛ Α.Ε. απάντησε με προσφυγές στον τότε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

■Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Δυτικής Αττικής προχώρησε στις 03.04.2011 στη σφράγιση του πρατηρίου υγρών καυσίμων, του πλυντηρίου και του λιπαντηρίου, ενώ το συνεργείο δεν σφραγίστηκε εξαιτίας των οχημάτων που βρίσκονταν μέσα.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής έχει την υποχρέωση να υλοποιεί τις αποφάσεις των προηγούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους και όχι κατ’ εξαίρεση.

Τα στοιχεία των εκατοντάδων ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, καθώς και το ακριβές ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε όποιας μορφής παράνομες εγκαταστάσεις είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Προκαλεί πάντως ιδιαίτερη εντύπωση πώς είναι δυνατόν σωματείο εργαζομένων να μην ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις συνθήκες ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον των συναδέλφων τους σε χώρους που στερούνται νόμιμης άδειας.

Σε ό,τι δε αφορά το ύφος του δελτίου τύπου του Συνδικάτου Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ και τις σφοδρές επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για συνειδητά και αστήρικτα ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση, ο καθένας από μας κρίνεται.

Η νομιμότητα αλα κάρτ ή η «ολίγον» νομιμότητα που υπερασπίζουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα κι ας μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε σε αυτόν τον τόπο με βάση τη νομιμότητα και την κοινή λογική και όχι τον ωχ
αδερφισμό και τον συντεχνιασμό».
  • Δεν θυμάμε πότε και ποιοι κοινά αμοιβόμενοι ανέλαβαν να συνδράμουν ωστε να υπάρχει και να υπάρξει νομιμότητα σε όλα, σε αυτή τη χώρα και ειδικά στην Αττική.
  • Το μόνο που γνωρίζω και εχω δεκάδες αιτήσεων είναι η απραξία του συνόλου και ουτε μια απάντηση αρμοδίου πλήν του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος δεν εχει καμία αρμοδιότητα.
  • Οι πολίτες γνωρίζουν τι εχει τελεστεί στο παρελθόν όσων αφορά τα ερτζιανά και τους πονηρούς που ακριβώς με τα ίδια έγγραφα με άλλους  πήραν τη ''νομιμότητα'', ενω για κάποιους άλλους φρόντισε το κράτος δικαίου και πολιτισμού μετά απο δεκαετίες, επαννελημένες διώξεις, κατασχέσεις, δεκάδες δικαστήρια, και την φυσική εξόντωση του Έλληνα πολίτη στην χώρα του.
  • Ποιός είναι ο ρόλος του κράτους και των αρμοδίων;
  • Oυσιαστικά μετα απο δεκάδες αιτήσεις προς όλους καμία απάντηση, άρα πολίτη μπορείς να πεθάνεις ήσυχα στην χώρα σου, μην μας ενοχλείς διότι δεν επιθυμούμε να γνωρίζουμε.
  • Εχουμε και τις πρόσφατες αιτήσεις σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας, χωρίς καμία απάντηση.
  • Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αρμοδίους εκλεγμένους που γνώριζαν και γνωρίζουν και δεν εχουν κάνει τίποτα. (Σαφώς δεν έπρεπε να τα γράφω εγω, όμως αυτό είναι προσωπικό blog.)

Γλυφάδα 5/5/2011

Γιάννης Κουρδομένος

Y.Γ. Όταν ο στόχος εκλεγμένων είναι να λύνουν προβλήματα πρέπει να υπάρχει και ΑΠΟΔΕΙΞΗ και μετα απο σειρά αιτήσεων απο τον Πρωθυπουργό έως τον Δήμο Γλυφάδας δεν υπάρχει ίχνος αποδείξεως.

Ποιοι αρχικά δημιούργησαν τα προβλήματα, ο πολίτης η ενα ανάλγητο κράτος πλαισιωτών που βάση σκοπιμοτήτων άλλους τους διευθετούσε και άλλους τους κατακρεουργούσε;

Ακομα και σήμερα σαφώς δεν γνωρίζει κανείς πόσοι συνεχίζουν να λειτουργούν απόλυτα σε καθεστώς παρανομίας στην Αττική.

Αυτός που έκανε μια σειρά απο ενέργειες πρός όλους για διευθέτηση και σαφώς δεν λειτουργεί παράνομα, δεν υφίσταται για τους εκλεγμένους, ουτε μπορούν ετεροχρονισμένα να κάνουν το ελάχιστο, άρα γιατί τους κακοχαρακτηρίζουν οι πολίτες είναι ενα βασικό ερώτημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Σγουρός: Η δική μας πρόθεση είναι να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">