ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μειώσεις στα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων [Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ]


Μαχαίρι 10% έως και 50%  βάζει το υπουργείο Οικονομικών στο κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και σε άλλα ειδικά επιδόματα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά μειώνονται:
• 50% το κίνητρο απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ.

• 30% το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων καθώς και των υπαλλήλων των κλάδων των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Ήταν 208 ευρώ.

• 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητων ερευνητικών ινστιτούτων, που κυμαίνεται από 140 έως 388 ευρώ.

• 20% το ποσό του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ το οποίο κυμαίνεται από 316 έως 426 ευρώ. Επίσης, κατά το ίδιο ποσοστό μειώνονται το ερευνητικό επίδομα του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που κυμαίνεται από 136 έως 385 ευρώ, το αντίστοιχο για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ και το ειδικό ερευνητικό επίδομα συμβούλων και παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο κυμαίνεται από 172 έως 394 ευρώ.

• 20% το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που κυμαίνεται από 355 έως 450 ευρώ, το αντίστοιχο του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των αρχιερέων της Εκκλησίας, το οποίο ανέρχεται στα 274 ευρώ, το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που κυμαίνεται από 179 έως 464 ευρώ, το ειδικό επίδομα ναυτικής εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, που κυμαίνεται από 125 έως 364 ευρώ, το ειδικό ερευνητικό επίδομα του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ, το οποίο κυμαίνεται από 180 έως 370 ευρώ, το ερευνητικό επίδομα των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ, που ανέρχεται στα 80 - 110 ευρώ, το ερευνητικό επίδομα του διδακτικού προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, που κυμαίνεται από 125 έως 364 ευρώ, το ερευνητικό επίδομα του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που σήμερα διαμορφώνεται στα 258 - 328 ευρώ, και το επίδομα του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ που κυμαίνεται από 118 ώς 153 ευρώ.

• 15% το επίδομα δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η πάγια αποζημίωση των ιατροδικαστών, η οποία ανέρχεται στα 500 ευρώ, το ειδικό μουσικό επίδομα του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού των ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΕΛΣ, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 647 ευρώ και το ειδικό ερευνητικό επίδομα των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που σήμερα είναι 426 ευρώ.

• 10% τα ποσά που χορηγούνταν ως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, τα οποία κατά μέσο όρο διαμορφώνονταν στα 700 ευρώ.

Αναμένεται επίσης μείωση 30% των ποσών που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Σε ετήσια βάση, το Δημόσιο θα κερδίσει 293 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις των επιδομάτων. Στα 39 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το όφελος από την περικοπή του κινήτρου απόδοσης στους υπαλλήλους των ΟΤΑ και στα 19 εκατ. από το αντίστοιχο μαχαίρι στη μείωση των απολαβών των εργαζομένων σε ΝΠΔΔ.

Για φέτος η εξοικονόμηση θα είναι  μισή .

*Η λύση του προβλήματος είναι η Άρση της μονιμότητας και απόλυση κατα το ήμισυ των αργόσχολων ρουσφετοδιορισμένων έμμισθων του δημοσίου. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μειώσεις στα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων [Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ] Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">