ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάρολος Παπούλιας: Πρέπει να κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας


To εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας, είπε ο Πρόεδρος στην ομιλία του για την 37η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας.

O κ. Παπούλιας ορθά εκφράζει τις απόψεις του όμως υπάρχει και συνεχίζεται το απόλυτο της υποκρισίας σε όλο το φάσμα των πλαισιωτών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, και ειδικά των παραγώγων της κομματοκρατίας οι οποίοι ειχαν επιλεγεί με διαδικασίες ρουσφετιών η διορισμών ως μέλη κομμάτων. (Την Δημοκράτια στην Ελλάδα διαχρονικά την υποβαθμίζουν πολιτικοί και διαπλεκόμενα.)

Όταν υπάρχει η καθολική αδυναμία ενός πολιτικού συστήματος και του συνόλου των πολιτικών να δώσουν μια σαφή απάντηση κατόπιν εκατοντάδων Αιτήσεων του Πολίτη της Ελλάδας, δεν υπάρχει Δημοκρατία. (ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.)

Στη λιτή εκδήλωση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, (Σοβαρός Πολιτικός ο οποίος βρίσκεται στο κοινοβούλιο ώστε να εκπροσωπεί τα προσωπικά του συμφέροντα και ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις εις βάρος του Πολίτη με Αποδείξεις.)  ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και πολλοί αντιστασιακοί.

Το παρών έδωσαν επίσης ο τέως Πρόεδρος Κ.Στεφανόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος Χρ.Σαρτζετάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

Ο κ. Παπούλιας ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας συγκλονισμένος από την τραγωδία στη Νορβηγία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον νορβηγικό λαό.

«Η επίθεση αυτή μάς θυμίζει πόσο σκοτάδι μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση και πού μπορεί να οδηγήσει η διαπαιδαγώγηση στο μίσος» τόνισε.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς.

Επισήμανε ότι το εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας.

«Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα τους αναλογούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης.

» Δεν δέχομαι ότι είναι ανίκητη η παραοικονομία. Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή είναι η πλέον αντικοινωνική συμπεριφορά, δημιουργεί όρους διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, υπονομεύει το εθνικό μέλλον.

» Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου. Ας υποστηρίξουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με άρση τραπεζικού απορρήτου όταν διαπιστώνεται δυσαναλογία περιουσιακών στοιχειών και δηλωθέντων εισοδημάτων, με αποκάλυψη των σκοτεινών ατραπών μέσα από τις οποίες κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα.»

Συνέχισε λέγοντας ότι κοινός εχθρός όλων είναι η ανεργία, η οποία διαλύει ανθρώπους και ζωές και παράγει κοινωνική δυστυχία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν εδώ ξένες επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εάν δεν κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας και παρασιτικών μηχανισμών που καταπίνουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Διαφανείς και σύντομες διαδικασίες, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, φιλικότερη, καθαρή και ευέλικτη διοίκηση, για να ανοίξουν δουλειές.

» Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό  για να μη μείνουμε στο έλεος του αέναου δανεισμού.»

Τέλος, επισήμανε ότι η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών, ενώ κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας.

«Ένας από τους μεγάλους κινδύνους σήμερα είναι η διέγερση αντανακλαστικών, φοβικών, μισαλλόδοξων, ακόμη και βίαιων, αντί του ορθού λόγου και της ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων.»

Κάλεσε τέλος, τους πολιτικούς «να μιλάτε περισσότερο, να παρεμβαίνετε, να μην αφήνετε όλο το δημόσιο χώρο σε όσους μιλούν πολύ χωρίς λόγο ή για δικούς τους λόγους.»

Υ.Γ: Πλήν της γραφειοκρατίας διότι δεν είναι αυτό το μείζον, πρέπει να κοπούν τα κεφάλια των ανεύθυνων αρμοδίων οι οποίοι στο σύνολο τους αντι λύσεων παρεχουν υπονομεύσεις με Αποδείξεις, και αυτό βαρύνει ανάξιους Πολιτικούς καθώς και τις σκόπιμες επιλογές προσώπων οι οποίοι υπηρετούν την Διαπλοκή. (Η λάθος νοοτροπία είναι το Απόλυτο Φαινόμενο σχεδόν στο σύνολο των Αρμοδίων)

Ο Πρωτεργάτης των FM στην Ελλάδα,

Γιάννης Κουρδομένος

Σήμερα γνωρίζουν όλοι τι δημιούργησαν Ανεύθυνοι Πολιτικοί εις βάρος της υγιούς Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα.

Το μόνο που γνωρίζω απο την Χώρα μου, είναι το καθεστώς της ΧΟΥΝΤΑΣ απο το 1967 έως και σήμερα. (ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΤΕ;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάρολος Παπούλιας: Πρέπει να κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">