ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεύτερη εβδομάδα με κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί


Δυναμικά συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας.
στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Από το πρωί της Δευτέρας αυτοκινητιστές βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας και έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές στα διόδια της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Ρίου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Στα Χανιά ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει την εφορία.

Στο Ηράκλειο οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν την Α' και Β' ΔΟΥ του νομού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. Την Τρίτη αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Μεταφορών Γ.Ραγκούσης, προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις του σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών με άρθρο του στα «Νέα» στέλνει μήνυμα εφαρμογής του νόμου. «Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους» επισημαίνει.

«Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δε μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».

Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν.

«Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεύτερη εβδομάδα με κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">