ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλλη μία επιτυχία για την Ελληνική ιστιοπλοϊα

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στα σκάφη 420 Γεώργιος και Αλέξανδρος Καββάς στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 που διεξήχθη στην Πορτογαλία από 25 -29 Ιουλίου 2011!

Μετά από 14 συγκλονιστικές ιστιοδρομίες και 4 πρωτιές, το Ελληνικό πλήρωμα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 39 συμμετεχόντων σκαφών απ’ όλη την Ευρώπη! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος 14 και 15 ετών αντίστοιχα ήταν από τους μικρότερους συμμετέχοντες σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει για πρώτη φορά αφού και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στην Αργεντινή στις αρχές του έτους ήλθαν πρώτοι στην κατηγορία τους (κάτω των 16 ετών!) και την 18η της Γενικής παγκόσμιας κατάταξης. Και δεν είναι μόνο αυτές οι διακρίσεις των νεαρών αυτών παιδιών. Από τα 6 τους χρόνια που ασχολούνται στον Ν.Ο.Ε. με την ιστιοπλοΐα, έχουν γίνει Πανελληνιονίκες, Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα σκάφη τύπου Optimist.

Αξίζει να αναφερθεί και να καταγραφεί και η σπουδαία 4η θέση (πίσω από τους δεύτερους Γάλους και τους τρίτους Ιταλούς) που κατέκτησε και δεύτερο Ελληνικό πλήρωμα στην ίδια διοργάνωση με τους Φραγκίσκο Μπακατσιά και Ευάγγελο Χριστόπουλο!

Η προσπάθεια των αδελφών Καββά, θα συνεχιστεί μέσα στον Αύγουστο, αφού θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στο Βέλγιο από 7/8 έως 15/8.

Ενώ από τον Σεπτέμβριο θα μεταπηδήσουν στα σκάφη 470 (Ολυμπιακοί κλάση) ώστε να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους για την συμμετοχή τους και εκπροσώπηση της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016!

Ο μεθοδευμένος και σοβαρός Πρωταθλητισμός σχεδιάζεται και υλοποιείται με ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας, φιλοσοφία που έχει υιοθετηθεί από τον μεγαλύτερο Ναυτικό Όμιλο της χώρας μας, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος!


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλλη μία επιτυχία για την Ελληνική ιστιοπλοϊα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">