ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή

«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

(Aυτό το ενδεχώμενο είναι αποτέλεσμα ανάξιων πολιτευτών οι οποίοι εχουν φέρει την χώρα στο παρόν και είναι βέβαιο οτι αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο θα έχουμε κατι ανάλογο του 1974, αυτή τη φορά στην Ελλάδα.)


Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Στους επιτελείς που μας ενημέρωσαν, είπε ο κ. Μπεγλίτης, βρήκα τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, «αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή».

Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τη συγκίνηση του, που βρίσκεται στην Κύπρο και δήλωσε ότι μεταφέρει τα πιο βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησης και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, αλλά η συγκυρία το έφερε να συμπίπτει η παρουσία του με ένα τραγικό συμβάν, την πρόσφατη καταστροφή μετά από έκρηξη στη ναυτική βάση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια γενναίων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ότι η συγκίνηση του είναι μεγάλη, γιατί ζει τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία. Όμως, επισήμανε «θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτές οι ώρες είναι ώρες ψυχραιμίας, ώρες κοινωνικής ευθύνης, να παλέψουμε μαζί, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία. για να υπερβούμε την κρίση».

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι εδώ και μέσα από κοινές δυσκολίες ενώνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά».

Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος «είναι δύναμη, είναι κουράγιο, είναι συμπαράσταση, είναι συμπαράταξη για να προχωρήσουμε με νέες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να ανεβάσουμε ξανά την πορεία της Κύπρου προς τη σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Κύπριος υπουργός.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">