ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

F1 λίγο πριν το βρετανικό Grand Prix


Στους τελευταίους 16 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Silverstone μόλις 4 φορές νίκησε ο πιλότος που ξεκίνησε από την pole position. Η τελευταία ήταν το 2009 με τον Sebastian Vettel.

Tα τελευταία 2 χρόνια ο Vettel ξεκινάει το βρετανικό GP από την pole position.

O Sebastian Vettel έχει νικήσει τους 6 από τους 8 αγώνες που έχουν γίνει φέτος και συνολικά τους 9 από τους τελευταίους 12. Ο Γερμανός πιτσιρικάς έχει συνολικά 16 νίκες. Ακολουθούν ο Lewis Hamilton με 15 και ο Jenson Button με 10.

Το ρεκόρ περισσότερων νικών σε μια σεζόν ανήκει στον Michael Schumacher από το 2004 που είχε νικήσει 13 αγώνες.

Μόλις τρεις είναι οι πιλότοι στην ιστορία της F1 που παρότι νίκησαν 7 αγώνες μέσα σε μια σεζόν δεν κατάφεραν στο τέλος να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους: Μichael Schumacher (2006), Kimi Raikkonen (2005) και Alain Prost (1988 και 1984).

Ο Vettel έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα ever, έχοντας χάσει μόλις 14 βαθμούς από τους 200 διεκδικήσιμους.

Η 17η θέση του Michael Schumacher στη Valencia ήταν ο χειρότερος τερματισμός του Γερμανού στην πολυετή καριέρα του.

Ο Vettel έχει ανέβει στο βάθρο στους 10 τελευταίους αγώνες. Το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Michael Schumacher με 19 (2001/02).

Ο Vettel έχει ξεκινήσει τους 7 από τους 8 φετινούς αγώνες από την pole position. Ο Γερμανός έχει φτάσει πλέον τις 22 στην καριέρα του. Το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Michael Schumacher που έχει 68.

Η Red Bull μετράει 9 συνεχόμενες pole positions από πέρσι. Το ρεκόρ περισσότερων pole positions ανήκει στη Williams με 24 τις σεζόν 1992/93.

Η τελευταία φορά που μονοθέσιο της McLaren βρέθηκε στην pole position ήταν τον Ιούνιο του 2010 στον αγώνα του Καναδά με τον Lewis Hamilton. H τελευταία pole position της Ferrari σημειώθηκε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης τον Σεπτέμβριο του 2010 με τον Fernando Alonso.

O Μichael Schumacher είναι ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 - 91 στον αριθμό. 26 νίκες έχει ο Fernando Alonso που χρειάζεται μία για να «πιάσει» στη λίστα των πιλότων με τις περισσότερες νίκες τον Sir Jackie Stewart.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: F1 λίγο πριν το βρετανικό Grand Prix Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">