ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Standard & Poor's:Yποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από CCC σε CC με αρνητική προοπτική προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Ο οίκος ανοχής δικαιολογεί την απόφαση του με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πληρώσειτουλάχιστον ορισμένα από τα χρέη της.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ισοδυναμούσε με επιλεκτική χρεοκοπία με βάση της μεθοδολογία αξιολόγησης μας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Standard & Poor's.

«Θεωρούμε την προτεινόμενη αναδιάρθρωση ως μία απελπισμένη συναλλαγή διότι με βάση τις δημόσιες δηλώσεις των Ευρωπαίων είναι πιθανό να καταλήξει σε απώλειες για τους εμπορικούς πιστωτές» καταλήγει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του Standard & Poor's, David Beers είπε στο CNBC ότι μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επομένης διετίας, ενώ προανήγγειλε μία νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» υπογράμμισε ο David Beers.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Standard & Poor's:Yποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">