ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βενιζέλος Σαμαράς σε σύγκρουση

Εκτενές αφιέρωμα στην οικονομική κρίση της χώρας μας κάνει η βρετανική εφημερίδα Guardian με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο από τη μία πλευρά να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια και ότι η φοροδιαφυγή θ’ αντιμετωπιστεί ανηλεώς, και τον πρόεδρο της Ν.Δ. από την άλλη, να εμφανίζεται για άλλη μια φορά κατηγορηματικά αντίθετος με την πολιτική της κυβέρνησης και να δηλώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που ακολουθήθηκαν μετά το πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, ύψους 110 δισ. ευρώ, όχι μόνο δεν βοήθησαν να λυθεί το διαρκώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος, αλλά βούλιαξαν την χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο πενταετές «Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015» για την αλλαγή της φορολογικής διοίκησης που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών χθες, κάνει εκτενή αναφορά η βρετανική εφημερίδα. Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια». Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η φοροδιαφυγή θ’ αντιμετωπιστεί ανηλεώς».

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Μια μάχη για την εφαρμογή ενός προγράμματος εξυγίανσης.μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων.

Εχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Και θα κρατήσουμε το λόγο μας». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, διαχώρισε για άλλη μια φορά τη θέση του κόμματός του, ενώ επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, δηλώνοντας: «Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος».

Ο Αντ. Σαμαράς εκτιμάει ότι «όσο η Ελληνική Οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη της, ακόμα και με καλύτερους όρους αποπληρωμής. (...)Το μόνο λογικό πράγμα είναι να αλλάξει το μίγμα πολιτικής. Όπως είπε ο Αϊνστάιν ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».

Τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά: «Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας. 

Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βενιζέλος Σαμαράς σε σύγκρουση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">