ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, «Νεκρή Ευρώπη»

Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011.
Το πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, «Νεκρή Ευρώπη» γίνεται κινηματογραφική ταινία.

Το πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, «Νεκρή Ευρώπη» γίνεται κινηματογραφική ταινία. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και μέρος τους πραγματοποιούνται και στην Αθήνα.

Παραγωγοί της ταινίας «Νεκρή Ευρώπη» είναι οι ίδιοι που έκαναν την καλύτερη ταινία για το 2010 «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING’S SPEECH)» που συγκέντρωσε συνολικά 4 Βραβεία Όσκαρ από τις 12 υποψηφιότητες καθώς και το φιλμ Animal KIngdom που επίσης προτάθηκε για Όσκαρ.

Σκηνοθέτης της είναι ο Tony Krawitz (έκανε τις ταινίες Jewboy που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και The Tall Man στο φεστιβάλ Τορόντο) ενώ πρωταγωνιστής είναι ο Ewan Leslie (έγινε γνωστός από το φιλμ Sleeping Beauty που προβλήθηκε στις Κάννες.

Πρωταγωνιστής του έργου του Τσιόλκα στο «Νεκρή Ευρώπη» είναι ο Ισαάκ, ένας νεαρός Αυστραλός (ελληνικής καταγωγής) φωτογράφος που ταξιδεύει στην Ευρώπη. Όλη του τη ζωή ονειρευόταν την Ευρώπη της καλλιέργειας και της ευμάρειας που εξυμνούσε ο Έλληνας πατέρας του στις ιστορίες του, την Ευρώπη στο κέντρο του πολιτισμού.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, «Νεκρή Ευρώπη» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">