ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς αποτέλεσμα το υπουργικό συμβούλιο ο Σίλβιο υποσχέθηκε μεταρρύθμιση

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει για το θέμα της μεταρρύθμισης του συστήματος συνταξιοδότησης κατά τη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συγκάλεσε ο ιταλός πρωθυπουργός υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων του για την επείγουσα εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εξαιτίας της κατηγορηματικής αντίθεσης της Λέγκας του Βορρά στην αύξηση στα 67 έτη του ορίου συνταξιοδότησης.

Οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν μέχρι αργά το βράδυ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και επρόκειτο να παραταθούν κατά τη διάρκεια της νύκτας σε μία προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, η οποία να ικανοποιεί τους ευρωπαίους εταίρους της Ιταλίας.

"Οι εταίροι της Ιταλίας έχουν ανάγκη από σαφήνεια. Είναι σημαντικό να πεισθούν", δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Οικονομικές Υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο "Καβαλιέρε" έλαβε το σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες αυστηρές προειδοποιήσεις κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, κυρίως από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την επανεκκίνηση της αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και για τη μείωση του κολοσσιαίου χρέους της Ιταλίας.

Υπό πίεση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε στις Βρυξέλλες μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης για να συναντήσει χθες στη Ρώμη την κατηγορηματική άρνηση του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό της Λέγκας του Βορρά. "Η θέση μας είναι σαφής ως προς τη μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης: δώσαμε", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και ηγετικό στέλεχος της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι.

Πριν από την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο ιταλός πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει στο πιεστικό κλίμα που δημιουργήθηκε για την Ιταλία στις Βρυξέλλες, στην οποία δηλώνει ότι "κανείς δεν είναι σε θέση να παραδίδει μαθήματα στους εταίρους του". "Κανείς δεν έχει τίποτε να φοβάται από την Ιταλία", την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος επεσήμανε ότι η κρίση του ευρώ αφορά το γαλλο-γερμανικό τραπεζικό σύστημα που είναι εκτεθειμένο στο χρέος των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χωρίς αποτέλεσμα το υπουργικό συμβούλιο ο Σίλβιο υποσχέθηκε μεταρρύθμιση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">