ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θες δεν θες ένταξη στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (Και η Αποψη μου)

Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011.
Όλες τις δικλείδες για να μην ξεφύγει κανείς από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα κλείνει η κυβέρνηση, οδηγώντας στο νόμο ακόμη και εκείνους που από τους ελέγχους θα διαπιστωθεί ότι δεν κατέβαλαν τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές.

Όλες τις δικλείδες για να μην ξεφύγει κανείς από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα κλείνει η κυβέρνηση, οδηγώντας στο νόμο ακόμη και εκείνους που από τους ελέγχους θα διαπιστωθεί ότι δεν κατέβαλαν τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε τη Δευτέρα το ΙΚΑ, προβλέπεται ότι σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται αυθαιρεσίες και δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές, ή εκκρεμούν σήματα της αστυνομίας ή άλλων πολεοδομικών υπηρεσιών για έλεγχο, τότε ο φάκελος μπαίνει σε εκκρεμότητα, μέχρι να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία ότι ο ιδιοκτήτης έχει ενταχθεί στο νόμο και έχει εξοφλήσει τα ποσά.

Για να θεωρηθεί ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου μέσω του ίντερνετ θα πρέπει να έχει καταβληθεί το παράβολο και να έχει προχωρήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα το βήμα «Προσωρινή Υπαγωγή». Θα θεωρείται ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί αν έχει προχωρήσει το βήμα «Ολοσχερής Υπαγωγή».

Εφόσον προσκομιστούν στοιχεία για την ένταξη στην ρύθμιση στο αρχικό στάδιο (προσωρινή υπαγωγή) τότε η διαδικασία θα παραμένει εκκρεμής στο ΙΚΑ μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία της ολοκληρωμένης υπαγωγής.

Εάν ο ιδιοκτήτης προσέλθει στην υπηρεσία με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εντάσσεται η περίπτωσή του στο νόμο 4014/2011 περί αυθαιρέτων ή ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή, ο έλεγχος θα συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την διαπίστωση του χρόνου κατασκευής και τον καταλογισμό ή όχι των εισφορών.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει ένταξη στο νόμο, τότε μπορεί να αναβιώσει το δικαίωμα του ΙΚΑ για καταλογισμό αναδρομικών εισφορών. Για όσα κτίσματα δηλώθηκαν στην ρύθμιση και είναι ημιτελή, θα καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές για τις εργασίες που έγιναν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011 (σ.σ ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να νομιμοποιηθούν όσα είχαν ολοκληρώσει το φέροντα οργανισμό).

Η εγκύκλιος επιβεβαιώνει παράλληλα την είσπραξη από τον ασφαλιστικό φορέα έως του 15% των εσόδων από τα αυθαίρετα, το οποίο καθορίζεται με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Ασφάλισης και αποδίδεται στους ασφαλιστικούς φορείς με απόφαση του δεύτερου.

Στην ίδια διευκρινιστική εγκύκλιο προβλέπεται η τήρηση από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης βιβλίου αυθαιρέτων που τακτοποιούνται στα οποία θα καταχωρίζονται στοιχεία του ακινήτου, συνοπτική περιγραφή του κτίσματος και του σταδίου κατασκευής που βρίσκεται, ημερομηνία υποβολής αίτησης και οριστικής τακτοποίησης.

(Η Κυβέρνηση του παρόντος όπως και οι κυβερνήσεις του παρελθόντος θέλουν να εισπράξουν ώστε αρκετοί σφογγοκωλάριοι να συνεχίσουν να πλαισιώνουν και να αμοίβονται.
Σε χιλιάδες περιπτώσεις, (οχι των αυθαιρέτων κάποιων που για λόγους αναγκαιότητας δόμησαν σε αυτές τις συνθήκες) σε περιπτώσεις που γνωρίζουμε όλοι, αυθαιρέτων που δόμησαν οι ευνοημένοι του διπολικού συστήματος εκατοντάδων χιλιάδων  και εκατομμυρίων ευρώ ''πρέπει να υπάρξει νομιμοποίηση''...... Μόνο για τον Πρωτεργάτη ενός Χώρου αυτής της Χώρας, δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τα λαμόγια δήθεν εκπρόσωποι του πολίτη στο πλαίσιο της ''Δημοκρατίας''.)

Να στέλνεις στο Διάολο κάποιους είναι ευνοική πράξη επι του παρόντος,

Γιάννης Κουρδομένος,
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θες δεν θες ένταξη στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (Και η Αποψη μου) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">