ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρώτο κύμα εφεδρείας σε 7 ημέρες - Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία.

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.


Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι φέτος οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο (συνταξιοδοτήσεις και εφεδρεία) θα ξεπεράσουν τις 50.000, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των 30.000 εφέδρων αναμένεται να αποτελείται από υπαλλήλους που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, οπότε και υπολογίζεται ότι στο Δημόσιο θα εργάζονται 150.000 υπάλληλοι λιγότεροι από αυτούς που απασχολούνται σήμερα.

Ακολουθώντας ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα τα αρμόδια διοικητικά στελέχη, υπό τις οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιδιώκουν να εντοπίσουν κυρίως το προσωπικό που θα τεθεί στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς της εφεδρείας.

Η συγκεκριμένη εκδοχή της "εφεδρείας" θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη ως η "ήπια" μορφή εφαρμογής του μέτρου, αφού ουσιαστικά οδηγεί σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Οσοι υπάλληλοι τεθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού που λάμβαναν με το παλαιό μισθολόγιο.

Για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου αυτής της κατηγορίας εφέδρων η αποζημίωσή τους θα συμψηφιστεί με το ποσό αποζημίωσης που θα λάμβαναν σε περίπτωση που έβγαιναν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση των ετών προϋπηρεσίας.

Επίσημες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι σημαντικό να τεθούν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι, κυρίως αυτοί που εντάσσονται στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, μέχρι το τέλος του έτους, αφού η συγκεκριμένη δράση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που δεν φτάσουμε τον στόχο των 30.000 "εφέδρων", τότε θα χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, στα οποία θα ενταχθούν στην εφεδρεία εργαζόμενοι με προϋπηρεσία ακόμα και 10 ετών, κυρίως από τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας και της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δηλώνουν όμως την αισιοδοξία τους για την τελική έκβαση εφαρμογής του μέτρου.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρώτο κύμα εφεδρείας σε 7 ημέρες - Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">