ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι Δήμαρχοι του "Δεν Πληρώνω" Aρνηση από δημάρχους για το χαράτσι της ΔΕΗ

Κάθε μέρα κι ένας ακόμη δήμος προστίθεται στον κατάλογο εκείνων που προτρέπουν ή βοηθούν τους πολίτες να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Μετά τη Νέα Ιωνία, τον Δήμο Σαρωνικού, το Ψυχικό και την Φιλοθέη και ο Δήμος Ιλίου, με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καλεί τους «πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος» να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου:

α) φωτοτυπία του λογαριασμού και

β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας από Δημάρχους σε όλη τα χώρα που καλούν τους δημότες να μην καταβάλουν το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ. Τελευταία περίπτωση ο εύπορος Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, ο οποίος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.

«Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά από τα πρέποντα και μάλιστα με τη ΔΕΗ να απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει. Ως εκ τούτου, εμείς ως δήμος αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά για να μην αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά και να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα», δήλωσε ο δικηγόρος του δήμου Φ. Χατζηφώτης.

Όπως υποστήριξε, το λάθος είχε προκύψει πριν από μερικούς μήνες στον καθορισμό της τιμής της Δ' Ζώνης, όταν η ΔΕΗ υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δηλαδή, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε με συντελεστή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το κίνημα «αντίστασης» ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμο της Νέας Ιωνίας ο οποίος, όπως πρώτο παρουσίασε το protothema.gr, κάλεσε τους δημότες να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος υποσχόμενος επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιπτώσεις διακοπών αλλά και νομικής κάλυψης στους αντιρρησίες πολίτες.

Κάλεσμα... αντίστασης προς τους δημότες του απηύθυνε, μέσω επιστολής, και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ζητώντας τους να μην καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ. Μάλιστα, όπως δηλώνει, «ο Δήμος Σαρωνικού θα σταθεί δίπλα σας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πληρωμή προς το κράτος του εν λόγω "χαρατσιού"».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος Σαρωνικού, μαζί με την επιστολή, εξέδωσε και ανακοίνωση για το πώς θα αποφύγουν οι πολίτες την καταβολή του «χαρατσιού» και τι θα πρέπει να κάνουν εάν έχουν πρόβλημα.

*Περιμένω  την θέση των δικών μας εκλεγμένων στη Γλυφάδα, των εφοπλιστών ΠΟΛΙΤΏΝ.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι Δήμαρχοι του "Δεν Πληρώνω" Aρνηση από δημάρχους για το χαράτσι της ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">