ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ : Aδυναμία να υπάρξει συμφωνία μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος

Μειώνονται οι ελπίδες ότι η λεγόμενη «υπερ-επιτροπή» του αμερικανικού Κογκρέσου θα βρει τρόπο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 1, 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στην υπερ-επτροπή συμμετέχουν 6 Ρεπουμπλικανοί και 6 Δημοκρατικοί οι οποίοι πρέπει μέχρι την Τετάρτη να παρουσιάσουν πρόγραμμα μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος.

Όμως μέλη της επιτροπής δήλωσαν την Κυριακή ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το αν και πως θα περικοπούν κοινωνικά προγράμματα και θα αυξηθεί η φορολογία.

Η επιτροπή συστάθηκε τον Αύγουστο όταν η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατάφεραν να επιλύσουν το ίδιο θέμα για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Η αμερικανική οικονομία έφτασε στα όρια χρεοκοπίας και για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Αυτή τη φορά αν δεν καταφέρει η υπερ-επιτροπή να καταλήξει σε συμφωνία θα τεθούν σε εφαρμογή αυτομάτως μεγάλες περικοπές στον τομέα της άμυνας και σε κοινωνικά προγράμματα από τον Ιανουάριο του 2013.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν συμμετέχει στις προσπάθειες της επιτροπής αλλά της ζήτησε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να εκπληρώσει το έργο της.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ : Aδυναμία να υπάρξει συμφωνία μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">