ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παράταση για το «χαράτσι» – Κατάληψη στο κέντρο εντολών διακοπήςΑναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

«Ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες» δήλωσε ο κ. Στεριώτης.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε ο ίδιος, «η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο -όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές- να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου».

Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο εντολών διακοπής

Παρά την ανακοίνωση της ΔΕΗ για αναστολή των διαδικασιών διακοπής, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ παραγματοποιούν από το απόγευμα της Κυριακής κατάληψη του κέντρου της ΔΕΗ, στην λεωφόρο Μεσογείων, από το οποίο εκδίδονται οι εντολές διακοπής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος, στόχος είναι «να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου».

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ επανέλαβε ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα που θα εμποδίσουν τις διακοπές συνδέσεων.

Eπίσης, σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν μέλη του ΠΑΜΕ και πολίτες, ενώ διαμαρτυρία πραγματοποιείται και στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Σε 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ

Την ίδια ώρα, την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ". Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΕΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την χθεσινή Έκτακτη Συνεδρίαση του, με βάση τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας για την πώληση 4 Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και την μετοχοποίηση των θυγατρικών της και επειδή:

• όλα όσα είπε δεν έχουν να κάνουν με επένδυση
• όλα όσα μεθοδεύει δε δημιουργούν προστιθέμενη αξία
• όλα όσα σχεδιάζει δεν προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και γενικότερα την κοινωνία, αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να φουσκώσουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς των κρατικοδίαιτων ιδιωτών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να καταστρέψουν τη ΔΕΗ και χιλιάδες θέσεις εργασίας και κυρίως θα αποβούν σε βάρος των καταναλωτών

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με ημερομηνία έναρξης που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η Κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της. Η Κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΕΣΕΙΣ».  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παράταση για το «χαράτσι» – Κατάληψη στο κέντρο εντολών διακοπής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">