ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται οι αρχές ενόψει της καθιερωμένης πορείας για το Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές φοβούνται ότι η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών δεδομένων των κοινωνικών συγκυριών, με κίνδυνο η επέτειος να αμαυρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες «επί ποδός» θα βρίσκονται τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, την αμερικανική πρεσβεία, τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί όμως και στην πανεπιστημιακή κοινότητα για τον εορτασμό του πολυτεχνείου.

Αρκετοί καθηγητές, εξέφρασαν το φόβο ότι τα πρόσφατα επεισόδια στις παρελάσεις μπορεί να μεταφερθούν στο φετινό εορτασμό του πολυτεχνείου, ενώ την ανησυχία εντείνουν πληροφορίες για ενδεχόμενη κατάληψη του ιδρύματος από ομάδες αριστεριστών, από την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

«Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Αθήνας.

Η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς ως προς το Ίδρυμα παράγοντες, τόνισε από την πλευρά της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται οι αρχές ενόψει της καθιερωμένης πορείας για το Πολυτεχνείο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">