ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η επόμενη μέρα του Γιώργου Πανανδρέου και δήθεν Αντιεξουσιαστή

Μόλις ηρεμήσει από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί ενώπιον νέων αποφάσεων για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον.

 Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί δύο αντίρροπες δυνάμεις. Στην πρώτη ανήκουν οι δικοί του άνθρωποι οι οποίοι του λένε ότι δικαιούται να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να οδηγήσει αυτός το κόμμα στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου του 2012.

Το ζητούν και βουλευτές της επιρροής του, που ανησυχούν για την επανεκλογή τους. Από την άλλη κορυφαίοι και κομματικά στελέχη επιμένουν πως το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει σε συνέδριο. Να συζητήσει τα λάθη του, να αποσαφηνίσει την ιδεολογία του, να ψηφίσει το νέο πρόγραμμά του και να εκλέξει τη νέα ηγεσία του.

Άλλωστε, στις 11 Νοεμβρίου του 2011 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια παραμονής του κ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ολοκληρώνεται ο χρόνος της θητείας σύμφωνα με το καταστατικό. Και αφού ο κ. Παπανδρέου δεν θα βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού - ώστε η διάρκεια της θητείας του να επιμηκυνθεί για όσο διάστημα είναι επικεφαλής της κυβέρνησης- ενδεχομένως και ο ίδιος να ζητήσει από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να ανανεωθεί για ακόμη μια τετραετία η θητεία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί: Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου έχουν σχεδόν σηκώσει το χέρι, ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να βρει έναν συνεχιστή και το προεδρικό μπλοκ. Ένας εσωκομματικός χώρος στον οποίο κυριαρχούσε μέχρι τον ανασχηματισμό ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου από τον Δημήτρη Ρέππα.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η επόμενη μέρα του Γιώργου Πανανδρέου και δήθεν Αντιεξουσιαστή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">