ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πτωτικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πολιτικές εξελίξεις τους έχουν μουδιάσει

Πτώση καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις έχουν μουδιάσει τους επενδυτές που δεν ξέρουν τι να περιμένουν από τη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οι ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δρομολόγηση των εξελίξεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάτι που επιτείνει τη νευρικότητα της αγοράς.

Στις 10:50, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχανε 0,80% στις 753,44 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 3,7 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 27 ήταν σε θετικό έδαφος, 29 σε αρνητικό, ενώ 9 ήταν αμετάβλητες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,86%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχανε 0,85% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,31%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 1,27%.

Μεικτές τάσεις καταγράφονταν στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα μάτια στην Ελλάδα και στις αποφάσεις της Συνόδου της G20. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έχανε 0,31% κατά την έναρξη των συναλλαγών και διαμορφώθηκε στις 6.114,193 μονάδες. Με άνοδο 0,62% άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.579,98 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 3.213,13 μονάδες.

Σε ανοδικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την απόσυρση της πρότασης για το δημοψήφισμα από την ελληνική κυβέρνηση. Με άνοδο 1,86% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 160,98 μονάδες κλείνοντας στις 8.801,40 μονάδες.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πτωτικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πολιτικές εξελίξεις τους έχουν μουδιάσει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">