ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας: Kάλεσμα για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή είναι η έκφραση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και όλους τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση.
 Κατακρεουργούνται οι μισθοί, καταργείται η μόνιμη, σταθερή δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Εφαρμόζονται χαράτσια που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Η δημοτική αρχή δεν δίνει λύση στα προβλήματα, στηρίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και διαμορφώνοντας μια τραγική κατάσταση και στους παιδικούς σταθμούς.

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι δουλεύουν 40 ώρες παραπάνω το μήνα με μείωση 40% του μισθού τους σε υπεράριθμα τμήματα. Πάνω από 88 διμηνίτες συμβασιούχοι οδηγούνται απλήρωτοι στην ανεργία, οι δε 8μηνίτες με μπλοκάκι που θα προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά φτηνό εργατικό δυναμικό, μετατρέποντας έτσι το ιερό δικαίωμα στην εργασία σε ανακύκλωση της ανεργίας.

Ζητούνται τροφεία από τις λαϊκές οικογένειες χωρίς να γνωρίζουν πόσα παιδιά τελικά θα παραμείνουν, ενώ ταυτόχρονα οι παροχές προς το παιδί μειώνονται και μετατρέπονται οι σταθμοί σε χώρους παιδοφύλαξης.

Ο στόχος είναι προφανής. Να παραδοθούν όλα, και οι παιδικοί σταθμοί, στις άναρχες δυνάμεις της αγοράς, που λειτουργούν με αποκλειστικό στόχο το κέρδος, και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Οι εκλεγμένοι με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο Γλυφάδας καλούν τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να απαιτήσουν:

• Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν - σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με επαρκή και κατάλληλα κτίρια, υποδομές, φαγητό καλής ποιότητας, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

• Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Κάθε παιδί Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτόν τον τόπο, έχει το δικαίωμα να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό.

• Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλη μορφή ελαστικής απασχόλησης.

• Κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, κρατικής περιουσίας ή της περιουσίας άλλων κρατικών φορέων και χρήση της για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των σταθμών και να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κανένας εφησυχασμός. Καμιά αναμονή. Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι στην ευθύνη μας. Μόνιμη λύση υπάρχει για το λαό με εργατική-λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ, και μονομερή διαγραφή του χρέους.

 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας: Kάλεσμα για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">