ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κώστας Σημίτης: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε (Yπάρχει μια βασική διαπίστωση ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ)

Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999.


Με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, δίνει απάντηση στις κατηγορίες περί εξαπάτησης των Βρυξελλών από την Ελλάδα για την είσοδο στην ευρωζώνη.

Ο Σημίτης υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμες οι δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, περί των αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας, προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ.

«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999. Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών». Ο κ. Σημίτης εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια που διατέθηκαν για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.

«Έχει καταγγελθεί επανειλημμένως αυτή η απάτη που βασίστηκε σε πολιτικά κίνητρα» σημειώνει αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή μετά το 2004. Προσθέτει μάλιστα ότι «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας» καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ. «Ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις» καταλήγει ο κ. Σημίτης.

(Ο Αλήτης Σημίτης μπορεί να δώσει μια δημόσια απάντηση σε ενα σύντομο ερώτημα;)
(Ποιό ήταν το έλλειμμα της Ελλάδας την περίοδο της Δικτατορίας 1967 - 1974;)

*Ίσως αυτής της μορφής αναπάντητα ερωτήματα απο καθ'ύλην αρμοδίους μπορεί να χαρακτηρίζονται ακραία με ισχυρισμούς του τύπου: ''Yπάρχει το αυταπόδεικτο της Ανάπτυξης στην Χώρα μας'', όλα τα λαμόγια, απατεώνες, ανέντιμοι, διεφθαρμένοι, διορισμένοι κομματόσκυλα, διαπλεκόμενοι κ.α, απο το 1974 μέχρι σήμερα στο όνομα της δήθεν Δημοκρατίας ''ξεκοκάλισαν'' αρκετά δις οδηγώντας την Χώρα στο παρόν, και πράγματι ως  άνανδροι ουδείς εξ αυτών  αναλλαμβάνει την ευθύνη.

Το σύνολο των χουντικών πράγματι ήταν αρσενικοί και ανέλλαβαν την ευθύνη των πραξεων και αποφάσεων τους, απο αυτούς τους ανέντιμους και δήθεν στο όνομα της Δημοκρατίας τι διαπίστωσεις έχεις; (Yπάρχει μια βασική διαπίστωση σχηματισμένη στην αντίληψη πολλών σήμερα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.)

Γλυφάδα 17 Νοέμβρη 2011,

Ο Πρωτεργάτης των fm,

Γιάννης Κουρδομένος  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κώστας Σημίτης: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε (Yπάρχει μια βασική διαπίστωση ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">