ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Το άρθρο 99 παράγει απατεώνες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 -

Οξύτατη επίθεση κατά της ισχύουσας πτωχευτικής νομοθεσίας και ιδίως στο άρθρο 99 περί προστασίας από τους πιστωτές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι έχει μετεξελιχθεί σε βιομηχανία παραγωγής απατεώνων. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν φεσώσει άλλους επιχειρηματίες και τράπεζες γιατί ο νόμος τούς το επιτρέπει αυτό.

Αν δεν υπήρχε το άρθρο 99 θα έσφιγγαν λίγο οι κώλοι και θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παν. Παπαδόπουλος. «Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως ούτε το 5% όλων όσοι ζήτησαν προστασία μέσω του άρθρου 99 δεν έχει καταφέρει να διασωθεί», επισήμανε και ζήτησε άμεσα τη βελτίωση της νομοθεσίας, ενώ αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, άφησε να εννοηθεί πως θα ήταν καλύτερο να καταργηθεί εντελώς.


Εκρηξη διαγραφών

O κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε, επίσης, αποκαρδιωτικά στοιχεία όσον αφορά στο επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στις τάξεις του ΒΕΘ. Οπως προκύπτει, στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου του 2011 καταγράφεται έκρηξη των διαγραφών στο μητρώο του επιμελητηρίου που φθάνει το 43,3% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και συνοδεύεται με παράλληλη μείωση σε ποσοστό 20,7% των εγγραφών. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά κατά τη διάρκεια του 2011 εμφανίζεται αυξημένος 150%, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να δηλώνει πως η δραστηριότητά της ήταν ασύμφορη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Το άρθρο 99 παράγει απατεώνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">