ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ημερίδα Επικουρική ασφάλιση - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Η Ένωση για την προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων διοργανώνει Ημερίδα την Τετάρτη 21η Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16.00 στη Νομική Βιβλιοθήκη με θέμα "Επικουρική ασφάλιση - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου".

Οι εξελίξεις στην επικουρική ασφάλιση, η τρίτη συνεχής μείωση των συντάξεων, το παρόν και το μέλλον (;) ενός θεσμού που μπήκε στον κυκλώνα. Λίγο πριν από την έναρξη εφαρμογής των νέων παρεμβάσεων στην επικουρική ασφάλιση, η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων επιχειρεί να διερευνήσει τις νομικές και οικονομικές πτυχές του προβλήματος και κυρίως το γιατί ένας ιστορικός θεσμός έφτασε να έχει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που τον οδηγούν, στην ουσία στην εξαφάνισή του. Αντιμέτωποι με τις ιστορικές τους ευθύνες, οι εκπρόσωποι των Ταμείων θα απαντήσουν εάν υπάρχει μέλλον για την επικουρική ασφάλιση στην Ελλάδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων.


Με τα δεδομένα αυτά η Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ. διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Επικουρική ασφάλιση:

«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Χορηγοί επικοινωνίας

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

16:00 - 16:20 Προσέλευση
16:20 - 16:30 Χαιρετισμοί

Απ. Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.), Διδάκτωρ Νομικής - Δικηγόρος.

Α΄ Συνεδρία

Αθανασίου Αθανάσιος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Τ.Ε.Α.Μ.

Γιάγκας Μιχαήλ, Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Α.Δ.Υ.
Μπουρσανίδης Χρήστος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Τσιακανίκας Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας
Καλάκος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας, Γενικός Διευθυντής του ΤΠΔΥ

Τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων

20:20-20:30 Πορίσματα

Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη, Επ. Καθηγήτρια Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ: ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Πρόεδρος: Ξ. Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.
16:30 - 16:50 «Η αρχή και το τέλος της επικουρικής ασφάλισης» Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος της Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.

16:50 - 17:10 «Συνταγματικές και διεθνείς προεκτάσεις της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης», Θεοδώρα Αντωνίου, Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών

17:10 - 17:30 «Αναλογιστικές Μελέτες Επικουρικών Ταμείων. Ανατομία και Ευρήματα» Ιωάννης Κοσμέας, Αναλογιστής-Οικονομολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου" στο μάθημα "Αναλογιστική Πρακτική στην Ελλάδα".

17:30 - 17:50 «Επικουρικά ταμεία: το τέλος ή μια νέα αρχή;», Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Αν. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, ALBA Graduate Business School και Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ

17:50 - 18:30 Συζήτηση
18:30 - 19:00 Διάλειμμα – Καφές

Β΄ Συνεδρία

19:00 – 20:20 Στρογγυλό Τραπέζι

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Συντονίζει - Διευθύνει η δημοσιογράφος Μαίρη Λαμπαδίτη

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ημερίδα Επικουρική ασφάλιση - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">