ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέλειωσαν τα ψέματα, προειδοποιεί η τρόικα

Αξιωματούχος των δανειστών απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στην Αθήνα: Μη θεωρείτε δεδομένη τη νέα βοήθεια. Η τρόικα ζητά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Τελεσίγραφο με σκληρούς όρους έθεσε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα εντός του Ιανουαρίου και να υπογραφεί η σύμβαση για το νέο πακέτο χρηματοδότησης της χώρας συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ.

Πακέτο που, όπως λένε στην τρόικα, «δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο».

Πιθανή αθέτηση των όρων, οι οποίοι σχετίζονται με τον προσδιορισμό των πρόσθετων μέτρων για το 2012 αλλά και τη διετία 2013-2014, τις σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις, τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και την επίτευξη τελικής συμφωνίας για το PSI Plus, θα φέρει την Ελλάδα σε δεινή θέση, αφού θα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ.

Αξιωματούχος της τρόικας έστειλε χθες το μήνυμα προς την Αθήνα. «Μη θεωρείται δεδομένο το νέο πακέτο, δήλωσε στο Reuters

Οπως διευκρίνισε, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα ένα τεράστιο ποσό χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο.

Και προειδοποίησε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει τα χρήματα», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό».

Επιθετικό κλείσιμο δημόσιων φορέων, μείωση φαρμακευτικών δαπανών και δαπανών περίθαλψης και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς το μέτρο της εφεδρείας δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ζητά μεταξύ άλλων η τρόικα

Οπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, μια και η επιστροφή της τρόικας έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου, θα πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της, να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να δώσει πειστικές απαντήσεις στους δανειστές μας.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο με το σκεπτικό ότι θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 90 δισ. ευρώ εντός του Φεβρουαρίου αλλά για να προχωρήσει το το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέλειωσαν τα ψέματα, προειδοποιεί η τρόικα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">