ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων από ιδιώτες


Στο μικροσκόπιο μπαίνουν ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι στα πεδία δράσης του. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών θα προηγηθεί εκείνης των 700.000 υπαλλήλων. Αμεσοι στόχοι είναι η αναβάθμιση της διοίκησης, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης μπαίνουν από το νέο έτος 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με τη συνδρομή ιδιωτικών φορέων και με την εποπτεία του ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Σε «ζώνη κινδύνου» φαίνεται πως βρίσκονται οι υπάλληλοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ και ΔΕ) και όσοι δεν κριθούν αποδοτικοί στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία παράλληλα παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την αναμόρφωση του Δημοσίου, όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας, της Γαλλίας και της task force.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αφορά πρώτα την αξιολόγηση των υπηρεσιών και μετά του προσωπικού, από την οποία θα κριθεί ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Μάλιστα ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε «πρόκληση» τη δημιουργία του «επιτελικού» κράτους, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, ενώ έκανε λόγο για «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων από ιδιώτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">