ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκρίθηκε με μια διαρροή η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας

Tετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011
Κατά πλειοψηφία αλλά χωρίς την ψήφο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη και των βουλευτών των κομμάτων της αριστεράς, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών αρχών των δύο χωρών.


Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2012.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς βουλευτές να ζητήσουν επίσπευση της δημοσιοποίησης της λίστας των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που, όπως τόνισαν, "έχει καθυστερήσει σημαντικά, αν και είχε προαναγγελθεί ότι στα ονόματα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται και ονόματα - έκπληξη".

Ταυτόχρονα ζητήθηκε από την κυβέρνηση ενημέρωση και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελβετία αναφορικά με τις άδηλες καταθέσεις.

"Είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις και πιστεύουμε ότι θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία συνεργασίας για τη σύλληψη φορολογητέας ύλης που τώρα διαφεύγει", απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ως προς τα αποτελέσματα όμως αυτών των διαπραγματεύσεων με την Ελβετία, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι "στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι συσχετισμοί, μπορούμε να έχουμε και ονόματα και λεφτά".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκρίθηκε με μια διαρροή η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">