ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στηρίζει τα Σκόπια η Tουρκία: Ικανοποιημένη από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Ικανοποιημένη από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, εμφανίστηκε η Αγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του ΔΔΧ περί παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Ελλάδα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την την ελπίδα ότι «η εν λόγω απόφαση θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" περί ενσωμάτωσης στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα αποτελέσει στήριγμα σε νομική βάση».

Επίσης, δηλώνει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη για να ολοκληρώσει η "Μακεδονία" δίχως καθυστέρηση τη διαδικασία ενσωμάτωσής της στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

«Η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη "Μακεδονία" με τον συνταγματικό της τίτλο και την εθνική της ταυτότητα, ανοίγοντας πρεσβεία στα Σκόπια και πιστεύει ότι η πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική και ''δημοκρατική'' ''Μακεδονία'' έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στηρίζει τα Σκόπια η Tουρκία: Ικανοποιημένη από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">