ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακριβότερο έως 15,1% το ρεύμα (Απόδειξη για ποιούς λόγους δεν έγινε ενεργειακό πάρκο το Ελληνικό)


Οι αυξήσεις στις κλίμακες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κυμαίνονται με το τέλος ΑΠΕ από 12% έως 15,1%. Χωρίς αυτό, όπως προκύπτει από τα μέσα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι από 9% μέχρι 12,1%

Αυξήσεις-σοκ έως και 15,1% για τα νοικοκυριά κρύβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοίνωσε χθες και ισχύουν για το νέο έτος.

(Απόδειξη για ποιούς λόγους δεν έγινε ενεργειακό πάρκο το Ελληνικό)

Εαν είχε εισακουστεί απο τους παπατζήδες της πολιτικής η πρόταση για δημιουργία ενεργειακού Πάρκου στο Ελληνικό (Πράσινης ενέργειας φωτοβολταικής και αιολικής) και εαν πράγματι οι παπατζήδες εκτός απο εύκολες συνταγές ξεπουλήματος είχαν εργαστεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον (σαφώς οχι των κομματόσκυλων διορισμένων τους) δεν θα υπήρχε αυτή η μετεξέλιξη.

(Προτάσεις υπήρξαν πολλές, βέβαια σε μια ελλειματική Δημοκρατία και με Πολίτες λαμόγια δεν μπορεί να υπάρξει καμία θετική μετεξέλιξη)

(Η ΔΕΗ φορτώνει οικονομικά το σύνολο των πολιτών, (αγοράζει εισαγώμενο ρεύμα) και οι Πολιτικοί σας εκπρόσωποι τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρούν μια φόρμουλα δημιουργίας ενεργειακών πηγών αποφόρτισης του συνόλου, άρα ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ όλων των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.)

Όπως στρώνουν οι πολίτες έτσι κοιμούνται, και γνωρίζουν καλά τι έστρωσαν και πως κοιμούνται. (Μια πλασματική Δημοκρατία (στην ουσία Κομματοκρατία) και αυθαιρεσία του κάθε εκλεγμένου που του παρέχεται η εξουσία να πράττει οτι θέλει χωρίς να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄οψιν η άποψη του Πολίτη, και με την αποδοχή των Πολιτών οι οποιοι διαχρονικά αποδέχονται συγκεκριμένους ρόλους ως είχαν..... και ενω γνωρίζουν οτι αυτό δεν είναι το ενδεδειγμένο.)

(Εαν δέχεσαι οτι ο κάθε Πολίτης συνδιαμορφώνει επι ίσοις όροις τον υφιστάμενο Πολιτισμό της περιόδου που διαβιεί, πως δέχεσαι την ελλειματική Δημοκρατία δια αντιπροσώπων;)

Εσυ ο χειραγωγούμενος Νεοέλληνας μπορείς να διαμορφώσεις στον ελάχιστο βαθμό την μετεξέλιξη της Πόλης σου, η της Χώρας σου;

Kαλείσαι αποκλειστικά και μόνο ανα τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέγεις λαμόγια (ψηφίζεις)  αντιπροσώπους δήθεν κατάλληλους για συγκεκριμένες θέσεις και ρόλους.

Γνωρίζεις τι δημιούργησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ;

Γλυφάδα, 6/1/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Λίγο με ενδιαφέρει εαν οι τηλεορασόπληκτοι παθητικοί αποδέκτες και αναμασητές όσων λέγονται απο πληρωμένους κομματικούς παπαγάλους των Μ.Μ.Ε αποστέφονται της Αλήθειας.

(Κάνε αναδρομή πίσω στον Χρόνο θυμήσου τι ειχα μεταδόσει και τι έχετε διαμορφώσει.)

Αν και οι πίνακες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η επιχείρηση ηλεκτρισμού περιλαμβάνουν μέσες τιμές ανά τετράμηνο, εντούτοις σε αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί οι αυξήσεις του τέλους υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που είναι 3%.

Οι αυξήσεις στις κλίμακες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κυμαίνονται με το τέλος ΑΠΕ από 12% έως 15,1%. Χωρίς αυτό, όπως προκύπτει από τα μέσα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι από 9% μέχρι 12,1%.

Σύμφωνα με τις τιμές της ΔΕΗ και αν συνυπολογίσουμε και το τέλος ΑΠΕ, μία τετραμελής οικογένεια που βρίσκεται στην κλίμακα χρέωσης από 1.201 έως 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο, θα πληρώσει 442,45 ευρώ το 2012, από 389,79 ευρώ που κατέβαλε το 2011. Δηλαδή η ετήσια επιβάρυνση θα είναι 52,66 ευρώ και η ποσοστιαία 13,5%.

Τα τιμολόγια, επίσης, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ αφορούν μόνο τη χαμηλή τάση. Για τη μέση τάση η επιχείρηση δεν δίνει στη δημοσιότητα τις τιμές της κιλοβατώρας. Σημειώνεται εδώ ότι η ΡΑΕ έχει προτείνει την απελευθέρωσή τους, αλλά τόσο από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσο κι από την ανακοίνωση της ΔΕΗ δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τη μέση τάση.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο επιβολής αυξήσεων, αυτές γίνονται κλιμακωτά. Οι χαμηλότερες καταναλώσεις επιβαρύνονται με μικρότερες ανατιμήσεις και οι υψηλότερες με μεγαλύτερες.

Ετσι, στην κατηγορία από 0 έως 800 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 9% (χωρίς το τέλος ΑΠΕ). Στην επόμενη κλίμακα, από 801 έως 1.000 κιλοβατώρες, η μέση αύξηση είναι 10,6%.

Η ΔΕΗ επίσης, επειδή η πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών ανήκει στην κατηγορία 1.201 έως 1.600 κιλοβατώρες, υπολόγισε μέση αύξηση 9,4%. Στις υψηλότερες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από 2.001 και πάνω κιλοβατώρες, η μέση αύξηση είναι 12,1%.

Οι αυξήσεις είναι λιγότερο υψηλές στα οικιακά τιμολόγια «με χρονοχρέωση», δηλαδή σε αυτά που συμπεριλαμβάνεται και το λεγόμενο νυχτερινό. Η ΔΕΗ στη χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση ανήλθε στο 9,2%.
Παραμένει αμετάβλητο το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια των πολυτέκνων.

Οι λογαριασμοί ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Σε αυτήν την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.

Τέλος, υιοθετήθηκε μια λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.

Η ΔΕΗ, επίσης, ενημερώνει κι επισημαίνει σε όλους τους πελάτες της ότι: «Οι σχετικές αναπροσαρμογές των τιμολογίων έγιναν λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις. Η ΔΕΗ έλαβε ακόμη υπόψη της τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες της ΔΕΗ για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σχετικές δαπάνες της ΔΕΗ ήταν οι μεγαλύτερες όλων των προηγουμένων ετών -με εξαίρεση το 2008 που σημαδεύτηκε από τη διεθνή ενεργειακή κρίση-, ενώ κατά την τρέχουσα χρήση μειώθηκε σημαντικά η παραγωγή από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακριβότερο έως 15,1% το ρεύμα (Απόδειξη για ποιούς λόγους δεν έγινε ενεργειακό πάρκο το Ελληνικό) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">