ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυριακή 17.30 συνάντηση Παπαδήμου Βεστερβέλε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ

Συνάντηση Παπαδήμου - Βεστερβέλε

Με τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Κυριακής στις 17.30 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ξεκινά ο κύκλος των επαφών του Γερμανού αξιωματούχου κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Η ενθάρρυνση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η ενημέρωσή του για τα σχέδια της Ελλάδας και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν, με την επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου θα είναι τα βασικά θέματα στην «ατζέντα» του κ. Βεστερβέλε.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών. Θα ενημερωθεί επίσης για τα σχέδια της Ελλάδας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέας Πέσκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μερικές μέρες η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμιζε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι “πρωταρχικής σημασίας”.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Βεστερβέλε θα έχει επαφές με τον υπουργό εξωτερικών, Σταύρο Δήμα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυριακή 17.30 συνάντηση Παπαδήμου Βεστερβέλε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">