ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι επτά 7 που θέλουν παράτηση της Κυβέρνησης Παπα

Παράταση έως το 2013 στον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου

Επίθεση κατά των «επτά» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

Παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου έως το 2013 προτείνουν δύο αναπληρωτές υπουργοί και πέντε υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, σε κοινό κείμενο που δημοσιοποίησαν χθες, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Oσον αφορά τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τάσσονται κι εκείνοι υπέρ της άποψης πως πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος.


Το κείμενο-παρέμβαση με τίτλο «Για τη σταθερότητα της πορείας» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνα. Στην πρωτοβουλία μετέχουν ακόμη οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκας, Υγείας Μ. Μπόλαρης, Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτης και Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής.

Με στήριξη ΠΑΣΟΚ

Οι επτά (7) αφήνουν να εννοηθεί ότι αν υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση συνεργασίας, τότε μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. «Στην παρούσα φάση», επισημαίνουν, «είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών για να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης. Στην πορεία αυτή ρόλο θεματοφύλακα μπορεί και έχει χρέος να επιτελέσει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αποτρέποντας τις μικροκομματικές στρατηγικές.

Εχοντας ως ορίζοντα ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί». Προσθέτουν, ακόμη, πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να προβεί σε όποια ενέργεια επιθυμεί, φυσικά και σε ανασχηματισμό».

«Μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους», χαρακτηρίζει την επιστολή των «επτά» ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, τους οποίους κατηγορεί ότι βάζουν το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον και ότι προτείνουν για κομματικές και μόνο σκοπιμότητες ανατροπή του πλαισίου σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, επειδή φοβούνται τις εκλογές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι επτά 7 που θέλουν παράτηση της Κυβέρνησης Παπα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">