ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bild: «Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή»


Ο αντίκτυπος των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Καψή απασχολεί μερίδα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή», γράφει η εφημερίδα Bild στο πρωτοσέλιδο με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή: Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει πια κατηγορηματικά την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλα θα κριθούν στις συνομιλίες τους επόμενους μήνες συμπεριλαμβανομένης και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών είμαστε εκτός ευρώ, είπε ο Παντελής Καψής, επισημαίνει η Bild.

Ψύχραιμη η Κομισιόν

H Frankfurter Allgemeine Zeitung παρατηρεί: «Χωρίς νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων η Ελλάδα ανησυχεί ότι θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης. "Αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι σήμερα η έξοδος από το ευρώ αποτελούσε ταμπού για την Αθήνα", παρατηρεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Με ψυχραιμία αντιδρά ωστόσο η ΕΕ στις δηλώσεις Καψή. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να συγκεκριμενοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο σωτηρίας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε σχέδιο το 2012 ή αργότερα κάποια χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bild: «Οι Ελληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">