ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βέλγιο: Αύξηση στον μισθό πρωθυπουργού - υπουργών αποκαλύπτει δημοσίευμα


Σάλο έχει προκαλέσει στο Βέλγιο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Het Nieuwsblad, στο οποίο αναφέρεται ότι σχεδιάζεται να δοθεί αύξηση 10% στο μισθό του πρωθυπουργού και των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και 8% στο μισθό των υπουργών, μολονότι η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί για τη μείωσή τους κατά 5% κατά τον σχηματισμό της στα τέλη του 2011.

Βέλγιο: Αύξηση στον μισθό πρωθυπουργού - υπουργών αποκαλύπτει δημοσίευμα
Σύμφωνα με την φλαμανδική εφημερίδα, ο μισθός του πρωθυπουργού, του σοσιαλιστή Ελιο Ντι Ρούπο, και αυτός των αντιπροέδρων της κυβέρνησης θα ανέλθει από 224.000 σε 248.000 ετησίως, δηλαδή θα πάρει αύξηση 10%, και ο μισθός των υπουργών της κυβέρνησης θα ανέλθει από 220.000 σε 238.000, δηλαδή θα πάρει αύξηση 8%, ή 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Η είδηση για τις αυξήσεις αυτές δημοσιεύεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από το Βέλγιο την εξοικονόμηση επιπλέον 1,2 δισεκατομμυρίου ως 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, μετά το επώδυνο κλείσιμο στο τέλος του 2011 ενός προϋπολογισμού λιτότητας που αποσκοπούσε ήδη στην εξοικονόμηση περισσότερων από 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τη χρονιά αυτή.
Εξάλλου την Παρασκευή βουλευτής του αυτονομιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA καταδίκασε την αύξηση αυτήν τη χρονιά κατά 3% της επιχορήγησης της βασιλικής οικογένειας, ενώ η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα την παγώσει για δύο χρόνια, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, την ώρα μάλιστα που ο βασιλιάς Αλβέρτος καλούσε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του τους Βέλγους να κάνουν θυσίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βέλγιο: Αύξηση στον μισθό πρωθυπουργού - υπουργών αποκαλύπτει δημοσίευμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">