ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου

Παπανδρέου: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο - Δεν συναινώ σε άλλη πρόταση
Εσωκομματικές εκλογές περί τον Μάρτιο, δηλαδή λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές (τις οποίες τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Απριλίου) αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ήταν η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου κατά την ομλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε στην διάρκειας 80 λεπτών ομιλία του με απολογισμό της διετούς θητείας του στο τιμόνι της χώρας. Εξαπέλυσε επίθεση στα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τις καταγγελίες του για οργανωμένα συμφέροντα από το χώρο των ΜΜΕ.

"Βγάλτε για λίγο από το μυαλό σας τις διαδικασίες τα χρονοδιαγράμματα και τις φιλοδοξίες - θεμιτές κατά τ' άλλα- και ακούστε έναν άνθρωπο που σε 2 χρόνια τα είδε και τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία" είπε ακετά φορτισμένος συναισθηματικά ο Γ. Παπαδρέου.

«Έμαθα τι θα πει βαθιά μοναξιά να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα που μέχρι πρότινος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και με μια βολεμένη ολιγαρχια του πλούτου» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω αλλά είμαι περήφανος που έδωσα μια τόσο κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα. (...) Πολλοί περιμένουν να μιλήσω για επόμενη μέρα. Δεν θα το κάνω έτσι. Γιατί επόμενη μέρα για ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αν δεν σωθεί η χώρα».

Εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο

«Με βάση τις θέσεις μου και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, πιστεύω», είπε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την ομιολία του «ότι η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί «στις ανάγκες της χώρας και στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται μπροστά μας στις επόμενες εβδομάδες».
«Προχωρούμε στην εκλογή πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή γύρω στο Μάρτιο, με εκτίμηση για τις εθνικές εκλογές τα τέλη Απριλίου».
Δεν θα συνεναίσω σε άλλη πρόταση που δεν συνάδει με τις ανάγκες της χώρας. Και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως είναι η εκλογή από τη βάση και τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκλογή από τη βάση τον Μάρτιο η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">