ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγκελα Μέρκελ: Εκτιμώ οτι η Ελλαδα θα μείνει στην ευρωζώνη

Μέρκελ: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη»

Την εκτίμησή της ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, εκφράζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην Bild am Sonntag που κυκλοφορεί την Κυριακή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επαναλαμβάνει την άποψη ότι η χώρα μας θα πρέπει να διατηρήσει το ευρώ και προσθέτει πως η ευρωζώνη έχει 17 μέλη, τα οποία αναμένει, να γίνουν περισσότερα.


Στην ίδια συνέντευξη η καγκελάριος υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του ευρώ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και χαρακτηρίζει το κοινό νόμισμα καθοριστικό βήμα για την ένωση της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς μεγάλους κινδύνους και αρνητικά επακόλουθα. Ιδίως η Γερμανία ωφελήθηκε πολύ από το ευρώ, παρατηρεί η καγκελάριος.

Λαγκάρντ: Θα υπάρξει ανάπτυξη σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διακρίνει τη δυνατότητα αύξησης της ανάπτυξης σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης. Αυτό θα ενίσχυε την οικονομία συνολικά της ευρωζώνης, τόνισε στο Νταβός η κ. Λαγκάρντ, καλώντας παράλληλα τις 17 χώρες του κοινού νομίσματος να οικοδομήσουν ένα ισχυρό τείχος προστασίας προκειμένου να μην επιτρέψουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους. Το ΔΝΤ, πρόσθεσε μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά χρειάζεται περισσότερους πόρους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγκελα Μέρκελ: Εκτιμώ οτι η Ελλαδα θα μείνει στην ευρωζώνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">