ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάνουν Ουρές στην Τράπεζα της Ελλάδος για χρυσές λίρες?

Χρυσές λίρες

ΚΑΤΑ τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Βρετανοί έριξαν με αλεξίπτωτα χρυσές λίρες στην Ελλάδα για να χρηματοδοτήσουν την αντίσταση ενάντια στον γερμανό κατακτητή.

Σήμερα, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διαφορετική κρίση, οι ίδιες αυτές λίρες είναι ξανά το προτιμώμενο ξένο νόμισμα των Ελλήνων.

Ακόμη μία φορά προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας μέσα στην αβεβαιότητα. Τη δεκαετία του ΄40 ήταν το μοναδικό διαθέσιμο αξιόπιστο νόμισμα στη χώρα και μεγάλος αριθμός κατέληξε κρυμμένος σε μπαούλα, κάτω από πατώματα ή θαμμένος σε κήπους. Τώρα χρησιμοποιούνται ως μέσον οικονομικής αντασφάλισης ενάντια στον φόβο ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Εδώ και εβδομάδες υποψήφιοι αγοραστές κάνουν ουρές στο κεντρικό κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος διατεθειμένοι να πληρώσουν 273 ευρώ για καθεμία χρυσή λίρα, από 243 ευρώ που ήταν η τιμή της στις αρχές Μαΐου και 180 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο. Οι φόβοι ότι η Ελλάδα μπορεί μην καταφέρει να αποπληρώσει τουλάχιστον μέρος των οφειλών της κάνει τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζης της Ελλάδος να αδειάζουν με ρυθμό 700 χρυσών λιρών την ημέρα.

Η μεγάλη ζήτηση μάλιστα έχει οδηγήσει σε άνθηση τη μαύρη αγορά. Εκτός από τις 50.000 χρυσές λίρες που πουλήθηκαν νόμιμα από την Τράπεζα της Ελλάδος τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, στελέχη (της αγοράς) εκτιμούν ότι έχουν αλλάξει χέρια τουλάχιστον άλλες 100.000 χρυσές λίρες στη μαύρη αγορά, σε τιμές που φτάνουν ακόμη και τα 300 ευρώ το κομμάτι.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αν και πολλές φορές οι αγοραστές μπερδεύονται από την ποικιλία των χρυσών λιρών που υπάρχουν στην αγορά. Κάποιοι αναζητούν τις χρυσές λίρες που φέρουν την κεφαλή του Γεωργίου Ε΄, κοπής δεκαετίας του ΄30- νομίσματα που έφτασαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλοι, πάλι, αναζητούν χρυσές λίρες με την κεφαλή της Ελισάβετ ΙΙ, οι οποίες αγοράστηκαν από την Ελλάδα τη δεκαετία του ΄70.

*Αυτός ο λαός δεν αλλάζει με τίποτα... ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ. (Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες)
Καρμίρηδες και ''Καρμιρούδες'' (καμία σχέση με τους εμίρηδες) γερομπισμπίκηδες, και ''γερομπισμπικούδες'' τσιγουνοφαταούλες ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, εχουν κάνει θεοποιήση σε μέταλα και χαρτιά και τα ασπάζονται νυχθημερόν με θρησκευτική ευλάβια.

Σημειωτέον, ότι σε κάποιες περιπτώσεις (διότι πρόκειται για άτομα με κομπλεξισμό των ευνοημένων), δηλώνουν ότι είναι και μορφωμένα άτομα, προσπαθούν μέχρι το τέλος να αποκτήσουν περισσότερα (ώστε να καλύψουν την ασθενειά τους) και τελικά δυο μέτρα που αναλογούν σε όλους.

Τέλος, πόσες λίρες έχεις εσύ ώστε να νοιώθεις ασφάλεια;
Πόσες λίρες εχει ο μετέχων των εξουσιών  που δήθεν σου παρέχει ασφάλεια;
Πόσες λίρες εχει αυτός που σε ενημερώνει ωστε να είναι φερέγγυος;
Πόσες λίρες πρέπει να εχει αυτός που θα σε εκπροσωπήσει ώστε να τον επιλέξεις ως κατάλληλο;
Όταν υπάρχει αποδεδειγμένα έκπτωση ουσιαστικών αξιών, οι ημιμαθείς που εχουν θεοποιήση την ύλη μετρούν την αξία με ύλη, άρα χρειάζονται κάποιους.... που τους εντυπωσιάζουν διότι εχουν περισσότερη ύλη απο αυτούς. (Βάση αυτού που είναι αυταπόδεικτο (διότι ισχύει σε πλειάδα περιπτώσεων)  γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια με την μετεξέλιξη που οι ίδιοι διαμόρφωσαν βάση των επιλογών τους σε επίπεδο πολιτευτών;)

Δώσε μια απάντηση ρε λαμόγιο φιλοχρήματε και άπληστε υλιστή.

Γλυφάδα, web Σάββατο 28/01/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Θέλεις να εχεις την ικανοποίηση οτι εξαφάνισες εκμηδένισες ενα διανοούμενο;

ΤΟΛΜΗΣΕ.

Υ.Γ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάνουν Ουρές στην Τράπεζα της Ελλάδος για χρυσές λίρες? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">