ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ


Ουντεά: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Την εκτίμηση ότι μπορεί να επιτευχθεί εντός των επόμενων ημερών μία συμφωνία με ιδιώτες πιστωτές για την εθελοντική παραγραφή τουλάχιστον της μισής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εξέφρασε ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, Φρεντερίκ Ουντεά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

Οι τράπεζες έκαναν μια «εξαιρετική» προσπάθεια και οι τελικές απώλειες μπορεί να υπερβούν το αρχικά συμφωνημένο 50%, αναφέρει ο Ουντεά στην συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στον ιστότοπο της εφημερίδας.

«Οι συνομιλίες υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τερματιστούν μέσα στις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε ακόμη ο Ουντεά απηχώντας παρόμοια σχόλια του προέδρου της ανταγωνίστριας τράπεζας BNP Parisbas στις 6 Ιανουαρίου. «Είναι πιθανό οι τελικές απώλειες να είναι υψηλότερες από 50%», πρόσθεσε.

Ο Ουντεά δήλωσε ακόμη ότι μια υποβάθμιση της Γαλλίας από την κατηγορία "ΑΑΑ" «έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε κατώτερες βαθμολογίες καθώς ο τρόπος σκέψης των οίκων αξιολόγησης έχει αλλάξει».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">