ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπείρα απατεώνων με αρχηγό αντισυνταγματάρχη

Ο αντισυνταγματάρχης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι το πολυτελές αυτοκίνητό του κλάπηκε χωρίς να γνωρίζει τίποτε για τη δράση της συμμορίας

«Πελάτης» σπείρας κακοποιών που έκλεβε ή έκρυβε πολυτελή αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη φέρεται να ήταν αντισυνταγματάρχης που υπηρετεί στο Κόσοβο. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα για απάτη κακουργηματικής μορφής.

Αντισυνταγματάρχης που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κοσόβου έδωσε την Porsche Boxster του (!) σε σπείρα κακοποιών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ψευδώς ότι κλάπηκε για να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Σε βάρος του, όπως και σε βάρος συνολικά έξι ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής, καθώς δήλωναν ψευδώς τις κλοπές των πολυτελών αυτοκινήτων τους και κάποιοι πήραν γενναίες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Ο αντισυνταγματάρχης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι το πολυτελές αυτοκίνητό του κλάπηκε χωρίς να γνωρίζει τίποτε για τη δράση της συμμορίας, ενώ η σχετική δικογραφία στάλθηκε ήδη στον εισαγγελέα.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε πέντε άτομα, ανάμεσά τους και τον 45χρονο εγκέφαλο της σπείρας, που είτε έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα είτε τα έπαιρναν για φύλαξη από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου οι τελευταίοι να εισπράξουν αποζημιώσεις.
Μεταξύ των συλληφθέντων, εκτός από τον αρχηγό, είναι μία Ρωσίδα, ένας Ρουμάνος, ένας ομογενής από τη Γεωργία προσωρινά κρατούμενος για άλλες αξιόποινες πράξεις και ακόμη ένα άτομο.

Η συμμορία των εγκληματιών δρούσε από τον περασμένο Οκτώβριο και έκλεψε δύο πολυτελή αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, τα οποία έκρυψε σε υπόγειο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα ΙΧ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, τους τα έδωσαν για φύλαξη οι ιδιοκτήτες τους, δηλώνοντας εν τω μεταξύ ότι αυτά είχαν κλαπεί για να πάρουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι συλληφθέντες φρόντιζαν να τα μετακινούν συνέχεια και να αλλάζουν πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό τα οχήματα να μην εντοπιστούν μέχρι να μπορέσουν να τα πωλήσουν.

Μεταξύ των έξι ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, πλην του αντισυνταγματάρχη, είναι και ένας 31χρονος, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι του έκλεψαν την Jaguar που κατείχε από κοινού με τη μητέρα του και πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρεία 19.000, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκαναν και οι υπόλοιποι.

19 IX
Σε έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 45χρονου «εγκέφαλου» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 αυτοκίνητα -τα περισσότερα πολυτελή- και 3 μοτοσικλέτες, ενώ στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας του βρέθηκαν ένα πιστόλι 9 mm με γεμιστήρα και δύο σφαίρες, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και 12 σφραγίδες διαφόρων εταιρειών και υπηρεσιών.

Επιπλέον, στα σπίτια των υπόλοιπων συλληφθέντων κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και κλειδιά διαφόρων οχημάτων, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα σπρέι πιπεριού, μία σιδερένια αστυνομική ράβδος, ένα μαχαίρι και τρία φυσίγγια των 9 χιλιοστών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπείρα απατεώνων με αρχηγό αντισυνταγματάρχη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">