ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πόσους Γύρους επαφών με πολιτικούς αρχηγούς θα κάνει ο Λ.Παπαδήμος;

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να ενισχυθεί το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.

Εν όψει της έλευσης των εκπροσώπων της τρόικας και με την παραδοχή πολλών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων ότι θα περάσουμε ένα δύσκολο μήνα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανότατα σε διαφορετικές ημέρες, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές  ο κ. Παπαδήμος εκτός απρόοπτου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα έχει την πρώτη επαφή και εκτενή συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, μια συνάντηση που είχε «κλειδώσει» εδώ και μέρες.

Η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά θα είναι η δεύτερη εντός δυο εβδομάδων (η πρώτη είχε γίνει προπαραμονή των Χριστουγέννων) και θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να στηρίξει βασικά νομοθετήματα που θεωρούνται από την τρόικα απαραίτητα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Οι συναντήσεις αυτές υπό τον κ. Παπαδήμο, από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς εάν θα υπάρξει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες εν όψει και των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εν μέσω της απαίτησης της τρόικας για μια νέα εσωτερική υποτίμηση, τα νέα μέτρα που αναμένεται να ζητηθούν από τους πιστωτές μας, ώστε να εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση ως το 2015 με το μεγάλο πακέτο των 89 δις. ευρώ, θα δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης.

Κύρια σημεία αιχμής που δοκιμάζουν και τη συνοχή της κυβέρνησης είναι το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και κατά δεύτερον η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πόσους Γύρους επαφών με πολιτικούς αρχηγούς θα κάνει ο Λ.Παπαδήμος; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">