ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα χνάρια των Ελλήνων AnonymousΟι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι τα «κενά» ασφαλείας που άφησαν πίσω τους οι χάκερ που «επιτέθηκαν» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης ανοίγουν παράθυρο για τον εντοπισμό τους.

Στα ίχνη των χάκερ που «επιτέθηκαν» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται οι Αρχές. Τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχουν εντοπιστεί από την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το site παραπέμπουν σε σέρβερ του εξωτερικού, ενώ το βίντεο, που «ανέβηκε» ως μήνυμα στη συνέχεια, είναι από το youtube.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη κινήσει τη διαδικασία προκειμένου να λάβουν απαντήσεις από την Google και τις Αρχές των χωρών στις οποίες εντοπίστηκαν τα ίχνη, σχετικά με το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την κυβερνο-επίθεση.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα «κενά» ασφαλείας που άφησαν πίσω τους οι χάκερ ανοίγουν «παράθυρα» για τον εντοπισμό τους. Θεωρούν, ωστόσο, ότι τόσο η πρακτική όσο και η διαδικασία δεν παραπέμπει στους γνωστούς χάκερ του εξωτερικού Anonymous, αλλά σε ελληνική ομάδα δράσης, όπως άλλωστε φαίνεται και στο ίδιο το βίντεο που ανέβασαν στο Διαδίκτυο. Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αξιωματικοί της Δίωξης πιστεύουν ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το «χτύπημα» προήλθε από τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και τέσσερις διαφορετικούς σέρβερ, με αποτέλεσμα να ρίξουν εύκολα την ιστοσελίδα.

Στα χνάρια των Ελλήνων Anonymous

Συναγερμός

Η εισβολή στο σάιτ του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Εκ πρώτης όψεως όλα θύμιζαν την πρακτική των χάκερ-ακτιβιστών (χακτιβιστές αποκαλούνται συχνά) Anonymous, με τη μάσκα από την ταινία «V for Vendetta», δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Στην πορεία, όμως, οι Ελληνες φερόμενοι ως Anonymous (ΑnonGR) και μέσω κοινωνικών δικτύων κράτησαν αποστάσεις από την κυβερνο-επίθεση στην ιστοσελίδα. Οπως υποστήριξαν, «δυστυχώς ή ευτυχώς η ανοιχτή μορφή των Anonymous επιτρέπει στον καθέναν να χρησιμοποιήσει το όνομα, αν και δεν είναι όλοι πιστοί στις ιδεολογικές βάσεις.

Από εκεί και πέρα όσοι ξέρουν, μπορούν να διακρίνουν από ποιον έγινε η επίθεση». Αναφέρουν πάντως ότι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous» και διευκρινίζουν τη διαφορά μεταξύ των Anonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και τη μεθοδολογία που ακολουθούν.

Πράγματι, οι ειδικοί της Δίωξης φαίνεται πως σύντομα αντελήφθησαν ότι η πρακτική που ακολουθήθηκε για την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι ίδια με αυτήν των Anonymous.

Η πρακτική φαίνεται να παραπέμπει στην ελληνική ομάδα χάκερ GHS, μέλος της οποίας είχε συλληφθεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο, μέχρι να έρθουν οι απαντήσεις από το εξωτερικό κάθε συμπέρασμα είναι επισφαλές.

*Xωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος το πάρε τα χνάρια μου εχει γραφτεί για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
1974 - 2012....... 38 Χρόνια εικονικής Δημοκρατίας στην γεννέτηρα του Πολιτεύματος. (Ουσιαστικά κομματοκρατίας κάπηλων του Συντάγματος, και υπονομευτών της λαϊκής εντολής και κυριαρχίας)
*Μεταξύ μας και χωρίς παρεξήγηση οι καλύτεροι ιχνιλάτες ήταν οι ινδιάνοι, Αpache.

Πάρε τα χνάρια μου.... Ύμνος για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Θόδωρος Δερβενιώτης
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης & Λίτσα Διαμάντη ( Ντουέτο )
Πρώτη ηχογράφηση 1969
Ελληνικό γνήσιο RΟCK.

Γλυφάδα Web Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Γλυφάδα FM 90,6 MHZ , 1977 - 2004 Μόνο Κατασχέσεις.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα χνάρια των Ελλήνων Anonymous Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">